Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragické noční koupání: Jarda (†19) se utopil v přírodním koupališti na Pardubicku

V Mělicích na Pardubicku se utopil devatenáctiletý mladík
V Mělicích na Pardubicku se utopil devatenáctiletý mladík  (Autor: Facebook, HZS Pardubického kraje)
Autor: simao, jp - 
23. června 2013
13:38

Sotva začalo astronomické léto, jsou tu již první oběti koupání. U Mělic na Pardubicku se utopil devatenáctiletý Jarda. Při nočním koupání, na které vyrazil s kamarádem. Ten se ho snažil zachránit, z vody však mladíka vytáhli až potápěči.

Nápad vyrazit během teplé letní noci osvěžit se na přírodní koupaliště v Mělicích stál Jardu (†19) život. Mladík se 30 metrů od břehu náhle začal topit. "Pro mladého muže se nejprve ponořil do vody jeho kamarád, ale nemohl tonoucího dostat na hladinu," popsala dramatickou situaci mluvčí policie Eva Maturová. "Snažil se mu pomoci, ale stahoval ho s sebou ke dnu, a tak se ho nakonec musel pustit," tlumočila mluvčí výpověď svědka.

Hasiči dorazili k vodní ploše kolem půl čtvrté ráno. "Potápěči prohledávali vodní plochu a po zhruba 13 minutách muže nalezli, převezli ho na břeh a začali s oživováním. Lékař ale konstatoval smrt," dodala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Jardův kamarád se zhroutil a skončil v péči psychologa. "U utonulého bude provedena pitva ke zjištění, zda svoji roli nesehrál alkohol," uzavřela prozatím případ policejní mluvčí.

"Jára byl jeden z dvaceti lidí, který v týhle době najdete. Hodný, spolehlivý. Nehulil, nekouřil, sportoval. Chodil na atletiku," řekl Blesk.cz jeden z jeho zdrcených kamarádu. Jarda však není jediným utonulým za poslední dny. V pátek se utopil muž (†49), který se šel osvěžit do Labe ve Dvoře Králové po popíjení v hospodě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hubson93 ( 27. července 2013 10:19 )

fortin abych ti řekl pravdu tak vypatlanou p*ču jsem ješčtě nezažil. Jardu jsem znal několik let v podstatě jsem sním vyrůstal a jeho smrt mě bolí ještě teď! Takže ti radím buď se uklidni aa nebo si najdi psychologa ať ti poradí s chováním, protože urážka a neúcta k člověku který není mezi námy je nehoráznost a podle mě i hijenismus!! Fakt aby ti fortino tobě dal někdo pořádně za vyučenou!!

c3rb3r0s ( 15. července 2013 15:01 )

Já zase nechápu lidi, kteří sem do diskuse choděj, když je to tady tak strašně rektálně devastuje. On tě někdo nutí číst si to tady a reagovat na to?

maya6 ( 29. června 2013 17:35 )

Neumím si ani představit tu bolest blízkých, přátel a rodičů, když příjdou o tak mladého člověka upřímnou soustrast. A ty fortin...možná tvé jméno znamená hojnost..ale hojnost neúcty, drzosti...je škoda plýtvat slovy na tak ubohou osobu..asi nemáš moc co dělat, když se bavíš urážením lidí co truchlí pro blízkého člověka. Je mi tě spíš líto...ani to ne..je mi líto lidí které tvá slova bolí. Prosím nezlobte s ena ni pro její jednoduchost, zlobu a nedostatek soucitu sama ho potřebuje

majina4 ( 25. června 2013 14:36 )

Při přečtení některých komentářů se mi chce fakt brečet. Jak někdo, kdo Jardu neznal, může psát tak hnusný věci. Byl to spolužák mojí dcery. Byl to opravdu moc fajn kluk, výborný kamarád a sportovec. Byl to mladý člověk, který si opravdu nezasloužil zemřít a jeho smrt zasáhla opravdu hodně lidí.Neumím si vůbec představit bolest jeho rodičů, kteří teď jeho ztrátou trpí. A těm, který tady píšou takový zhovadělosti, tak jim přeju jen to nejhorší.Pravděpodobně to píšou lidi, který mají velmi nízké IQ, že ani nestojí za to, se s nima nějak zaobírat.

ts60 ( 24. června 2013 18:00 )

jsi dobrá p*ča !! Jsi asi hodně ubohá ,když si tady děláš z hrozných věcí srandu.. Ale nemá cenu se rozčilovat,z dementního člověka už normálního neuděláš.. Je mi blbě z lidí co nemají ani trochu úcty

Zobrazit celou diskusi