Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nehoda autobusu smrti v Chorvatsku: Zemřelo dítě (†7) a 7 lidí! Rok poté

Autor: psch - 
21. června 2013
14:27

Jedna z nejhorších tragédií českého zájezdního autobusu v zahraničí. Takhle by se dala popsat tragická nehoda, od které za dva dny uplynou dva roky. Řidič na cestě do chorvatského rezortu Baška Voda usnul za volantem a ve 4 ráno na dálnici A1 havaroval. V troskách autobusu zemřelo 8 lidí, dalších 44 bylo zraněno.

Pojišťovna Allianz už tragickou nehodu zúčtovala a začne pomalu vyplácet veškeré odškodné rodinám a proplácet škody. Dohromady zaplatí za tragickou událost 20 milionů. Zmařené životy to už ale nevrátí.

Za dva dny to bude rok

Strašně vypadající nehoda se stala 23. června ve 4 ráno na dálnici A1 u tunelu Krpani mezi Záhřebem a pobřežím. Tehdy k moři jeli klienti brněnské cestovní kanceláře Atlas Adria. Za dva dny to bude přesně rok.

Ředitel kanceláře Martin Vašulín se po roce k celé události už nechce vyjadřovat. ČTK vzkázal, že "nechce otevírat staré rány". CK Atlas Adria má mnohaletou tradici a jak její název napovídá, zaměřuje se na Jadran.

Zájem o zájezdy neklesá

"Samozřejmě, že loňská nehoda je velkou tragédií. Ale že bychom v souvislosti s ní měli očekávat, že ve velkém poklesne zájem o autobusové zájezdy k Jadranu, to rozhodně ne," řekl dnes ČTK Vladimír Dolejš z vedení Asociace cestovních kanceláří ČR.

Čtvrt milionu pozůstalým

Zhruba 7,5 milionu korun už bylo uhrazeno pozůstalým a zraněným. Allianz odhaduje, že tato částka se časem ještě zdvojnásobí. Nejbližší pozůstalí dostali za oběti kolize po 240.000 korunách. Nehodu nepřežil ani řidič autobusu.

"Průběžně jsou propláceny částky související s operacemi, reoperacemi a rehabilitacemi zraněných. Většina má své právní zástupce, kteří s námi jednají," doplnil Bálek. Doplnil, že ve vztahu ke zraněným je náhrada škod dlouhodobou záležitostí.

comentator ( 2. srpna 2013 15:12 )

Rozdíl mezi dospělím člověkem a dítětem je ten,že to dítě nemělo čas chodit do školy,mít kluka ,rodinu ,zkrátka nestihne dozpět.....a to je docela důležitý... samozdřejmě ale člověka je škoda v každém věku.

majojo ( 21. června 2013 15:12 )

Jaký je rodíl mezi tím když zemře člověk a když zemře dítě? ZaSse titulek k nezaplacení.

abc033 ( 21. června 2013 14:56 )

A za rok to bude dva roky a tak to půjde dál.Blesk už opravdu nemá o čem psát.

Zobrazit celou diskusi