Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lahve vodky a pár piv: Patrik (12) se na školním hřišti opil do bezvědomí!

12letý chlapec se málem upil k smrti - ilustrační foto
12letý chlapec se málem upil k smrti - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: šim - 
20. června 2013
11:40

Zapadnout do party a v ní se předvést, že nejsem žádné ořezávátko. To si zřejmě říkal teprve 12letý Patrik, když do sebe klopil vodku a zapíjel ji pivem. Tahle klukovina ho málem stála život. Na školním hřišti se s kamarády opil do bezvědomí.

Partička kluků si uspořádala svůj téměř smrtící alkoholový dýchánek přímo na fotbalovém hřišti Gymnázia v Rimavské Sobotě. Přinesli si tam dvě lahve vodky a několik piv. Jen pár loků tvrdého alkoholu stačilo a Patrik se zhroutil na trávník.

Ostatní kluci, místo aby okamžitě volali pomoc, raději utekli. Zůstal s ním pouze jeden. Život Patrikovi zachránila všímavá žena, která viděla, že na hřišti někdo bezvládně leží, a zavolala záchranku. S lékaři Patrik komunikoval s těžkostmi, zvracel a bylo mu zle. Chlapec byl okamžitě převezen na Dětské oddělení nemocnice v Rimavské Sobotě.

Policie začala zjišťovat, kde děti k alkoholu přišly. Potrestáni však budou také rodiče kluků. „Je jim uložena sankce, kterou jim ukládá město,“ řekla banskobystrická policejní mluvčí serveru Topky.sk.

Zobrazit celou diskusi