Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Výbuch trafostanice v Praze: Trosky letěly 100 metrů daleko!

Na pražském Šeberově vybuchla rozvodna
Na pražském Šeberově vybuchla rozvodna  (Autor: facebook.com)
Autor: Richard Veselý - 
19. června 2013
18:48

(VIDEO) Ohlušující rána, dvacetimetrové plameny, na kilometry viditelný sloup jedovatého kouře… Tak vypadala nehoda, která se v úterý večer stala v transformátorovně v pražském Chodově. Jeden z velkých transformátorů vybuchl a následoval výpadek, při kterém byly bez proudu statisíce Pražanů.

„Byla to hrozná rána, zbytky keramických izolátorů létaly sto metrů daleko. Ještě že tam v noci nikdo nebyl, asi už by nebyl naživu,“ řekl na místě Blesku jeden z pracovníků transformátorovny.

Pravděpodobný důvod: Velké horko!

Podobná nehoda se stala už na třech místech v Česku. Nejdříve v úterý hořel transformátor v Havířově na Karvinsku, ve středu vzplálo další zařízení na pražském Lehovci. I kvůli němu byly desítky minut bez proudu obyvatelé několika pražských sídlišť. Podle odborníků všechny nehody způsobily technické závady, možné je i přehřátí zapříčiněné extrémními vedry.

Video  Dle svědků létaly trosky až 100 metrů  - Richard Veselý, David Malík
Video se připravuje ...

mortis69 ( 20. června 2013 04:33 )

Ne-holku

jerry ( 19. června 2013 21:39 )

Máš kluka?

zanetavacilkova ( 19. června 2013 20:35 )

Čau všichi. Všichni mluví o tom, že se objevila zajímavá možnost přivýdělku, perfektní na letní večery.. Vydělávám si takto už od půlky května a jsem tím fascinována! Milionářku to ze mě sice neudělá, ale když to jde, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka A tohle všechno znám z Peterblog.wz.sk

Zobrazit celou diskusi