Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recidivista, který pláchl z věznice oknem, vyfasoval užší mříže

Michal Š. vyfasoval po svém útěku užší mříže v cele
Michal Š. vyfasoval po svém útěku užší mříže v cele  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
19. června 2013
21:58

Nepatří k obrům, ale není ani trpaslíkem. přesto je několikanásobný recidivista Michal Š. (32) držitelem ojedinělého rekordu. Loni v listopadu se totiž po svém zadržení policejní hlídkou dokázal protáhnout pouhých sedmnáct centimetrů širokou mezerou mezi mřížemi policejní cely a policistům zmizet.

Před muži zákona nakonec vyskočil z policejní budovy oknem. Na útěku ještě stihl odzbrojit a zneškodnit ukradeným slzným plynem jednoho z pronásledujících policistů. Ve čtvrtek za to u jihlavského soudu vyfasoval čtyři roky vězení s ostrahou.

Roztáhl mříže a pláchl

„Mezi mříže jsem strkal hlavu, ale nevešla se mi tam,“ vypovídal u soudu Michal. „Pak se mi mříže podařilo rukama a nohou trochu roztáhnout a já se mezi nimi protáhl,“ líčil svůj útěk recidivista. Marné byly později pokusy redaktora Blesku uniknout ze stejné cely.

Zápis do černé kroniky

Rekordmanem zapsaným v České knize rekordů  je Miroslav Pokorný z Brna. „Ten dokáže prolézt otvorem v desce o rozměrech 28x16 centimetrů,“ vysvětlil Mirek Marek z pelhřimovského Muzea rekordů. Recidivista Michal Š. prý bude zapsán do takzvané černé kroniky České knihy rekordů.

hofihofi ( 20. června 2013 01:49 )

Leda ho... francka, to mozna bylo za totace, ted je to naopak, vzdyt tam nic nedelaji a jen se valeji a hrajou hry a cucej na TV, nekecam, syn zname je ve vazbe přes rok a ztloustl o 10 kg, smejd a za tvoje prachy.

franckajagrova ( 19. června 2013 22:06 )

Noo Halina by neprolezla ! Je jedno kolik měří,hlavně není tlustej ! Ve vězení se holt hubne !

Zobrazit celou diskusi