Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stranický kádr znásilnil v Číně 11 holčiček: Popravili ho!

Foto z Číny: Poslední minuty před popravou
Foto z Číny: Poslední minuty před popravou  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, simao - 
19. června 2013
20:31

V Číně popravili bývalého vysoce postaveného člena komunistické strany. Li Sin-kung, vyšetřovaný od druhé poloviny roku 2011, totiž znásilnil 11 nezletilých dívek!

Poprava proběhla v centrální části Číny poté, co úřady prokázaly komunistickému předákovi znásilňování malých holek. Li Sin-kung přitom býval náměstkem generálního tajemníka strany ve městě Jung-čcheng v provincii Che-nan.

Policie ho v souvislosti se znásilněními začala vyšetřovat v druhé polovině roku 2011. Komunista se sice proti rozsudku odvolal, ale odvolání zamítl Nejvyšší soud.

Odsouzení a popravě přitom předcházel značný online poprask kolem tohoto zatím posledního případu zneužívání moci v zemi, napsala dnes agentura Reuters. Případ se totiž stal jedním z nejprobíranějších na čínském mikroblogovém serveru weibo, kde uživatelé mimo jiné sarkasticky komentují morální profil státních stranických činitelů.

"Zase jeden skvělý příklad stranického kádru," napsal jeden z uživatelů po oznámení provedené popravy. "Co se pokazilo ve straně, že si taková zvířata nechává ve svých řadách? Je třeba otevřít diskusi o tom, jak lépe vybírat činitele," dodal další.

rumovapalice ( 20. června 2013 09:53 )

se divím, čínský císaři píchali normálně dvanáctiletý holky, asi jde doba kupředu

jerry ( 19. června 2013 22:00 )

Viz u nás kauza Kulínský.

japos22 ( 19. června 2013 21:54 )

Ještě míň věřím, že mu maminky cpaly dcerky do postele

jerry ( 19. června 2013 21:47 )

Nevěřím v jeho vinu. Je to oběť špinavého předvolebního boje. Jestli mu maminky nějakou dcerku násilím vecpaly do postele je věc sekundární.

Zobrazit celou diskusi