Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Výbuch další rozvodny v Praze: Hoří v Hloubětíně, části Prahy 9 bez proudu!

Video se připravuje ...
Autor: simao, ČTK - 
19. června 2013
12:53

Rudá záře nad Prahou! Po rozsáhlém nočním požáru trafostanice v Šeberově hoří v metropoli další rozvodna elektrického proudu. Hasiči tentokrát zasahují v Hloubětíně, bez proudu jsou části Prahy 9.

V pražském Hloubětíně v Kukelské ulici hoří menší trafostanice. Na místě zasahují hasiči, policisté a záchranáři. Požár byl nahlášen kolem 11:15. "Z jakého důvodu k požáru došlo, zatím nevíme, informací je málo," sdělila k požáru mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Už v noci přitom hořela velká trafostanice v Praze 4-Šeberově. Výbuch na několik vteřin ozářil Prahu a byl vidět na kilometry daleko, s vysokými plameny bojovali hasiči ještě dlouho po půlnoci.

Bez proudu se v noci ocitla půlka Prahy. V případě dnešního požáru v Hloubětíně pak ohlásili energetici opět výpadky proudu, tentokrát na Praze 9. Bez elektřiny jsou také části Satalic, Lehovce a sídliště na Černém mostě. Podle mluvčího Pražské energetiky Petra Holubce spolu však případy přímo nesouvisí.

Trafostanice v Šeberově: Škoda 100 milionů!

"V tomto případě nejde o nic závažného a nijak to nesouvisí s velkým nočním požárem trafostanice u Kunratického lesa v Praze 4. Je to jen distribuční trafostanice, které bouchla koncovka jednoho kabelu," dodal k požáru v Hloubětíně Holubec.

To v případě nočního výbuchu v Šeberově došlo ke zničení transformátoru, který bude muset být celý vyměněn. Škoda zde dosáhla zhruba 100 milionů. Transformátor budou hasiči ochlazovat zřejmě až do čtvrtka.

Video  V půlce Prahy vypadl po vůbuchu transformátoru proud, škody jdou do desítek milionů  - Blesk - Pavel Schuster, David Malík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 19. června 2013 22:10 )

Buchholzovo relé asi nevypnulo .Asi by to chtělo provádět revize .

Zobrazit celou diskusi