Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zrůda znásilnila 17 dětí: Tohle monstrum pověsili, v celách smrti čekají i další

Autor: simao, ČTK - 
18. června 2013
22:19

Podle obžaloby Egypťan Saadi unesl a znásilnil celkem 17 dětí mladších 10 let. Dočkal se za to šibenice. Zrůdu odsoudili k pětinásobnému trestu smrti a popravili dnes v Kuvajtu, kde v tamních celách smrti čekají na popravu další desítky odsouzených. A často za opravdu děsivé činy.

Egypťan Hadžadž Saadi (†33) dostal přezdívku "monstrum z Havalli". A to podle čtvrti na předměstí jižně od kuvajtské metropole, kde měl znásilnit 17 dětí mladších deseti let. Chlapce i dívenky. Od kuvajtské prokuratury za to tahle zrůda dostala pětinásobý trest smrti. Dnes pak Saadiho popravili. 

Chytili ho na útěku

Saadi však před soudem popřel, že by spáchal děsivé zločiny ve zmiňované rezidenční čtvrti. Jeho příběh však veřejnost šokoval. A Saadimu, který se bránil tím, že ho k přiznání donutili pod nátlakem, nikdo neuvěřil. Krátce před dnešní popravou si pak odsouzenec podle jednoho z očitých svědků stěžoval, že mu egyptské úřady neposkytly pomoc. Zatčen byl přitom v červenci 2007, když chtěl uprchnout do Egypta - nastupoval tehdy do letadla směr Luxor.

Popravili i dalšího muže

Kromě Saadiho byl dnes v Kuvajtu popraven také další Egypťan - Ahmad Abdas Salám Baili, kterého shledali vinným za smrt asijského manželského páru, když zapálil jejich byt.

Jde přitom u druhou popravu od začátku roku v Kuvajtu. Předtím zde bylo dodržováno moratorium na výkon trestu smrti, trvající 6 let. Když se však znovu tenhle trest obnovil, byli v dubnu popraveni Saúdský Arab, Pákistánec a muž bez občanství, odsouzení za vraždu.

V celá smrti čeká i šílená žena, která zabila 57 lidí

Podle nevládních organizací na obranu lidských práv čeká v kuvajtských celách smrti více než 40 odsouzenců. Jsou mezi nimi i dva policisté, kteří údajně umučili k smrti civilistu. Odsouzeni byli v pondělí. Dále pak dva členové panovnické rodiny Sabahů, kteří vraždili a obchodoval is drogami. A také žena, která v roce 2009 zapálila svatební stan, v němž slavil druhý sňatek její manžel, a způsobila tak smrt 57 žen a dětí!

alna ( 11. září 2013 09:09 )

vrabcek. ( 19. června 2013 20:08 )

Kde su tie stare dobre casy,..ked vraha priviedli na stred namestia,..zviazali mu ruky a nohy a zaviazali povraz o kone. A kazdy kon tahal opacnym smerom,..pokial toho vraha v strede nepretrhlo. A Vam garantujem ze vsetci ludia co to vtedy videli na vlastne oci,..tak si sakramensky rozmysleli nieco podobne vykonat. Toto v dnesnej spolocnosti hrozne chyba - STRACH Z STRESTU !

vrabcek. ( 19. června 2013 20:00 )

sores ( 19. června 2013 09:37 )

 Než ho pověsili, měli ho mučit a to pořádně. Děti trpěli mnohem víc, měl milosrdnou smrt. Kde jsou špatné zákony, tam by měla společnost brát zákon do vlastních rukou.

budybad ( 19. června 2013 09:34 )

trest smrti by mel byt. Nevidim duvodu proc by spolecnost mela az do zivotne zivit nekoho kdo ji skodi, a kdyz je pak po letech z kriminalu propusten, vypocita se mu duchod z prumeru, takze maji vice duchodu jako ten kdo 40 a vice let pracoval. Je to v poradku takoveho opatrovat za penize vsech kterym chtel jen zle?

Zobrazit celou diskusi