Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tomáš (28) se zeptal, proč mu ničí auto: Agresor (38) ho zbil tak, že skončil na vozíku!

Násilník Vasil Ž. zmrzačil mladíka jen proto, že se zeptal, proč mu ničí auto.
Násilník Vasil Ž. zmrzačil mladíka jen proto, že se zeptal, proč mu ničí auto.  (Autor: Blesk - Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
18. června 2013
18:05

„Běžte to hajzlu!“ křičel na chodbě Krajského soudu v Ostravě Vasil Ž. (38). Navždy upoután na lůžko a nesvéprávný kvůli němu zůstane Tomáš V. (23) jenom proto, že se zeptal, proč mu ničí auto. Násilník ho napadl pěstí a způsobil mu rozsáhlé poranění hlavy a za to dnes stojí před soudem.

 

Poslední červencový den roku 2011 popíjel Vasil Ž. v Opavě alkohol s kamarádem Davidem. Předtím šňupal pervitin, na který si údajně vydělával fuškami na stavbě. V ten den společně vykradli unimobuňku a sebrali z ní elektrocentrálu.

Zůstane nemohoucí

Vasil Ž. požadoval podíl ze zlodějny 2 200 korun dost svérázným způsobem. Kamaráda držel pod krkem a mlátil ho do obličeje. Obuškem a dřevěnou lavičkou pak začal rozbíjet auto jeho známému Tomáši V. Ten se šokovaný zmohl na jedinou a svoji poslední větu: „Proč ničíš moje auto?“.

Vasil ho za to napadal takovým způsobem, a není vyloučeno že i obuškem, až mu roztříštil lebku. Od té chvíle je Tomáš upoután na lůžko, není schopen komunikovat ani se pohybovat. Putuje z jednoho zdravotnického zařízení do druhého a podle lékařů zůstane jeho stav kvůli poranění mozku stejný.

Utekl do Anglie

Soudci se tak dostali do patové situace, protože nemohou vyslechnout oběť. Přestože Tomáš přežil, nikdy k napadení nepromluvil jediné slovo. K soudu včera nepřišel ani druhý korunní svědek David. Násilníkovi a narkomanovi , který byl v podmínce a se po incidentu skrýval rok v Anglii, hrozí až dvanáctiletý žalář. Tvrdí, že byl tak opilý, že si na nic nepamatuje.

Zmocněnec nemohoucího muže včera hovořil o částce pěti milionů korun, kterou by měl Tomáši zaplatit za újmu na zdraví. Další nemalé peníze bude požadovat zdravotní pojišťovna. Když si to vyslechla matka a družka Vasila Ž., pokoušely se o nich mdloby.

dadaveve ( 19. června 2013 12:45 )

hm bude tam mít určitě celou rodinu takže ty ho tak poplácaj po rameni ...

dadaveve ( 19. června 2013 12:44 )

to jedno procento se v tom davu ztratí co? a za dobrý chování můžou jít na pár dní domů, taková dovolená... super co?

dadaveve ( 19. června 2013 12:42 )

no jenže mi bysme si šli sednout, protože by to byl rasistický útok, i kdyby jsi se bránil oni z toho vždy vyváznou a pak se pro ně uspořádá ještě sbírka už bych je podvazovala, tyhle ať vymřou ... z jejich hygienou a způsobem životního stylu tu stejně dlouho nebudou...

dadaveve ( 19. června 2013 12:40 )

No to jsou ty chudáčci diskriminovaní cigoši!!! Ať už táhnou do pr...!!! |Nechceme Vás tu!!! Jste jen zlo a nikdy jste nic dobrýho nepřinesli! Možná tak nemoce a tisíce dalších vyžírek, který když nedostanou svoje umí jen útočit a krást!!! Ani korunu bych vám bez práce nedala takže byste pošli.... a konečně by nastal klid

saryka ( 19. června 2013 08:54 )

je třeba opravdu nosit u sebe nožík a paralyzér a cigány bodat a bodat a potom dorazit poslední ránu do oka a utéct,tak to je musíme se bránit.

Zobrazit celou diskusi