Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čtyři měsíce od tragédie ve Franštátě: Adélka by oslavila 3 roky

Autor: Slávka Červená, mokk - 
17. června 2013
05:00

Před čtyřmi měsíci, 17. února, vyletěl ve Frenštátě do povětří panelový dům. V troskách zahynulo šest lidí. Manželé Andrea (30) a Ondřej (31) Konvičkovi přišli o dvě děti, Adélku (†2) a Radimka (†5). Zkoušejí začít nový život. Ale jak říkají: Je prázdný...

Více než tři měsíce žili u Ondrových rodičů. Nyní jsou v domku, který jim na rok poskytl kamarád Standa. Nemusí platit nájem, pouze energie. „Jeho gesta si ceníme. S pomocí rodiny a přátel se tu zabydlujeme,“ řekl Ondra.

Děti chybí

Začínají znovu, v novém. Tváří se ale rozpačitě. „Je to fajn, ale máme tu prázdno a smutno. Děti nám chybí,“ řekla smutně Andrea. Nepomůže ani to, že Adélka, té by byly přesně v pondělí tři roky, a Radimek jsou s nimi. Usmívají se na ně z velké fotografie na stěně. O patro výš je ložnice.

Od českého výrobce dostali moderní manželskou postel. Když do ní uléhají, posílají dětem pusu na dobrou noc. Jejich fotky mají na nočních stolcích.

Šetří na domek

Z celonárodní sbírky dostali 3,5 milionu. Z toho 900 tisíc za smrt dětí. „Chtěli bychom všem dárcům poděkovat. Nevíme, co bychom si jinak počali. Peníze neutrácíme. Chtěli bychom ještě děti a rádi si postavili přízemní domeček. Pozemek máme,“ svěřil se Ondra. Konvičkovi si zatím koupili jen drobnosti. Čekají na sedačku. Místo ní jim zatím slouží zahradní křesla. Elektrospotřebiče i oblečení dostali.

pasadena ( 2. července 2013 20:15 )

už bych nechtěla dál žít...je mi jich strašně líto.

mesalina ( 17. června 2013 05:22 )

musí to být strašně moc těžké, ale život jde dál.......hodně sil

Zobrazit celou diskusi