Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pod umývači oken praskla plošina: Bojovali o život 180 metrů nad zemí!

Autor: ČTK, psch - 
13. června 2013
08:57

Není práce jako práce. Každý druhý stěžuje, že musí ráno vstát a jít si sednout na osm hodin do kanceláře. To ale asi nemají představu o tom, jak jsou jiné profese nebezpečné. Třeba umývači oken. V New Yorku o život bojovali dva, když pod nimi praskla plošina!

Desítky lidí přihlížely ve středu dramatické záchraně dvojice umývačů oken vysoko u jednoho z newyorských mrakodrapů. Pod muži praskla plošina, na které v 45. patře budovy vykonávali svou práci. Po hodině se je podařilo hasičům zachránit oknem, napsala agentura Reuters.

Muži byli právě ve druhém nejvyšším poschodí téměř dvěstěmetrové budovy Hearst Tower, když se prolomil střed plošiny, takže se prohnula do tvaru písmene V. Oba muži zůstali viset každý na jiném konci plošiny. Přivolaní hasiči se je nejprve pokusili zachránit ze střechy, poté však vyřízli skleněnou tabuli z okna v patře pod nimi a muže bezpečně vtáhli dovnitř budovy.

frantiskacejkova ( 13. června 2013 23:22 )

Čau vespolek. Mezi čtenáři se právě šíří unikátní finta, jak snadno vydělat peníze - jak pro ženy, tak pro pány... Vydělávám si takto už od půlky května a jsem tím fascinována... Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka. Píše o tom na Peterblog.wz.sk

japos22 ( 13. června 2013 11:53 )

No, nezávidím jim takový šok.

Zobrazit celou diskusi