Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Strach z výbuchu plynu v Praze: Evakuováno 66 lidí

Autor: mar, CTK - 
12. června 2013
23:17

V Praze bylo dnes večer evakuováno 66 lidí z domů v Londýnské ulici v centru města kvůli masinímu úniku plynu. ČTK to řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Podle mluvčího Pražské plynárenské Miroslava Vránka se již ale zhruba po hodině podařilo únik zastavit. Příčinou úniku podle něj bylo to, že pracovníci jedné firmy při stavebních pracích vytrhli plynovou přípojku. Bez plynu je nyní 96 lidí.

"Nějaká firma úplně vytrhla přípojku. Abychom zabránili úniku, museli jsme tedy odstavit 15 přípojek," řekl mluvčí Pražské Plynárenské. "Poškozená část je už odstavena, opravy budou asi trvat celou noc," dodal.

Podle informací ČTK přímo z místa havárie byla uzavřena část Londýnské ulice. Pro osobní dopravu byl také uzavřen úsek Rumunské ulice od Tylova náměstí. "Evakuovali jsme lidi z několika domů a restaurace," doplnila mluvčí hasičů. Nikomu se nic nestalo.

Video  Evakuace kvůli úniku plynu  - Video - David Malík
Video se připravuje ...

Na konci letošního dubna vybuchl unikající plyn v Divadelní ulici v Praze 1. Podle kriminalistů unikal plyn z potrubí pod chodníkem, příčina ale zatím zjištěna nebyla. Zraněny byly zhruba čtyři desítky lidí. Škody se podle předběžného odhadu vyšplhaly na 100 milionů korun. Pražská plynárenská pak při kontrole plynového potrubí odhalila přibližně stovku drobných úniků plynu, naprostá většina z nich ale byla u rozvodů v domácnostech.

howareyoudoing ( 13. června 2013 14:22 )

jak to vis?

Zobrazit celou diskusi