Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Papež František: Ve Vatikánu jsou homosexuálové i korupce

Autor: shp - 
12. června 2013
08:58

Papež František překvapil svou otevřeností. Prohlásil totiž, že ve Vatikánu existuje korupce a že i na místě nejsvatějším jsou homosexuálové.

František to řekl minulý týden při soukromém setkání se zástupci latinskoamerické a karibské církevní konfederace (CLAR). Jeho výroky jako první zveřejnila chilská katolická webová stránka Reflection and Liberation.

Lobby homosexuálů

Papež se kromě jiného bavil o poměrech v kurii, tedy v jakémsi řídícím administrativním orgánu Vatikánu. „V kurii jsou zbožní lidé, opravdu zbožní. Je tam ale také proud korupce, a to je pravda. Mluví se o lobby homosexuálů, a také to je pravda, i ta tam je. Musíme zvážit, co s tím můžeme dělat,“ cituje přepis Františka.

Bez komentáře

Konverzace byla vedena španělsky. Po zveřejnění na webové stránce byla přeložena do dalších jazyků a objevila se na dalších katolických webech. Mluvčí Vatikánu Federico Lombardi k tomu řekl, že rozhovor, z něhož je citováno, byl soukromý, takže jeho obsah nehodlá komentovat.

Vydírání kvůli gayům

Podobné výroky o poměrech ve Vatikánu se objevily před letošní rezignací Františkova předchůdce papeže Benedikta XVI. Italské sdělovací prostředky tehdy psaly o mocné vatikánské "lobby homosexuálů", kvůli níž je pontifik vystaven vydírání.

reggina ( 12. června 2013 11:29 )

Kolik lubrikacniho gelu za peníze od Kalouska!.......

avina ( 12. června 2013 10:31 )

Putno,utíkej tam--více se zviditelníš!!!Zkusil jsi to na nečisto mezi 65 kandidáty prof.--ty ,vedle některých nicke/psal práce z jiného oboru,protože pro buzny vyměřil více času/.

sores ( 12. června 2013 10:08 )

 A proč by mezi nimi neměli být i t.eplouši? Přeci se jim tak přirozená věc jako je sex daný člověku přírodou nevykouří z palice!Jsou to chudáci, přijdou o potěšení. A korupce je stará jako lidstvo samo, je a bude naprosto všude pokud se vyplatí uplácet.

itartas ( 12. června 2013 09:36 )

A o tom to je, nepřijde vám, že se tu začíná odvíjet nenápadně něco hnusného, že totiž být hetero snad bude nenormální a být homosexuální bude normální. Akademická obec v našem státě nám to názorně předvedla s Putnou.

krupan10 ( 12. června 2013 09:26 )

měli bychom tam poslat Putnu

Zobrazit celou diskusi