Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman o viróze: Vypadal jsem jako opilý! Lidem se nediví, že ho podezřívali

Miloš Zeman a jeho slavná viróza nad korunovačními klenoty
Miloš Zeman a jeho slavná viróza nad korunovačními klenoty  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao - 
11. června 2013
21:48

Opilý nebyl, zmohla ho skutečně viróza. To zopakoval Miloš Zeman v České televizi při bilancování svého dosavadního působení na Hradě při otázce na největší skandál, který ho zatím potkal. Zároveň však Zeman dodal: Když viděl video, nedivil se, co si o něm lidé mysleli. Přesto pití alkoholu obhajojuje. Třeba vzpomínkou na abstinenta Adolfa Hitlera.

S prezidentem Zemanem se máme ještě na co těšit. "Těch 100 dní hodnotím jako rozjezd auta, které se teprve zabíhá... Až to auto bude zajeté, možná ještě přidám," hodnotil Miloš Zeman na obrazovce ČT své dosavadní působení na Hradě.

Bilancování toho, co doposud předvedl, se přitom neobešlo bez shrnutí zásadních politických témat, ale i skandálů. Tím největším je určitě prezidentská viróza. A Zeman zopakoval, že opilý nebyl. Prý má i svědky.

Zeman: Nedivím se, že mě měli za opilého

Miloš Zeman způsobil vrávoráním při otevírání korunovačních klenotů mezinárodní ostudu. "Když jsem viděl to video, tak se naprosto nemohu zlobit na lidi, kteří se domnívali, že jsem byl opilý," uznává prezident. "Sám bych sobě nevěřil, kdybych nevěděl, jak to bylo."

Zároveň však tvrdí, že opilý skutečně nebyl. A že to potvrdil i šéf Senátu Milan Štěch (ČSSD), který stál vedle něj. "Jednak jsem měl 39,2 horečku, krátce potom jsem se měřil... A pak při vstupu do klenotnice je 90 točitých gotických schodů bez zábradlí a já už 4 roky špatně chodím," poukázal Zeman na své zdravotní obtíže.

Hitler byl abstinent a prohrál válku, říká Zeman

Na uzavírání klenotů si však vzal Zeman před klenotnici skládací židličku a po náročném sestupu si prý na ní dostatečně si odpočinul. "Do klenotnice jsem vstoupil jako svěží mladík," usmíval se Zeman. "Já vůbec netvrdím, že si nedám skleničku vína, či skleničku slivovice, jako téměř každý normální člověk," dodal Zeman. "Důležité je se neopít. Pít je normální, samozřejmě v přiměřeném množství. Opít se normální není," dodal. Na ruské ambasádě se prý rozhodně před otevíráním klenotů neopil.

Při své obhajobě pití alkoholu však Zeman neopomněl ani oblíbený bonmot o tom, že Adolf Hitler byl abstinent, nekuřák a vegetarián, a prohrál válku, zatímco Zemanův vzor, britský premiér Winston Churchill, vypil denně láhev whisky, tři láhve šampaňského a vykouřil osm doutníků - a válku vyhrál.

pepazdp ( 12. června 2013 16:41 )

Pravda je jenom jedna.

itartas ( 12. června 2013 14:51 )

pravdou myslíš samozřejmě tu, která by se tobě hodila do krámu, že jo?

pepazdp ( 12. června 2013 12:53 )

Vždyť lže jak otevře hubu. Pravda z něj vypadla naposled než se dal na politiku. Nejhorší je, že těm svejm lžím i sám věří. Když né hned, tak rychle sám sebe přesvědčí

itartas ( 12. června 2013 09:10 )

Já Zemanovi věřím, že mu nebylo dobře, on se vždycky člověk nemusí potácet jenom když je namazaný. Jsem přesvědčena o tom, že by to přiznal, kdyby požil, on by se s tím 2x nepáral.

itartas ( 12. června 2013 08:34 )

Zobrazit celou diskusi