Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čelní srážce s náklaďákem unikl o vlásek: Cestující autobusu museli vyprostit hasiči

Autor: Jiří Čada - 
11. června 2013
16:20

Děsivému střetu s náklaďákem v protisměru se u obce Račerovice na Třebíčsku v pondělí odpoledne vyhnut v posledním okamžiku šofér (48) linkového autobusu převážející téměř třicítku cestujících. Autobus přitom sjel do příkopu, kde se převrátil na bok.

„Osmadvacetiletý řidič nákladního vozidla s návěsem na přepravu dřeva nezvládl řízení při odbočování do areálu lesnických dílen,“ informovala Blesk mluvčí krajských policistů Dana Čírtková. „Dostal smyk a návěs vozidla vybočil do protisměru. V tu chvíli řidič projíždějícího linkového autobusu strhl řízení do pravého příkopu,“ uvedla mluvčí.

Uvnitř autobusu zůstalo uvězněno 29 cestujících. „Jedním z rozbitých oken se přivolaným hasičům podařilo po žebřících z autobusu vyprostit všechny pasažéry. Kromě jedné ženy, která utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice, všichni ostatní vyvázli nezraněni,“ řekla Blesku mluvčí hasičů Petra Musilová.

„Zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Nyní se vyšetřuje míra jejich zavinění,“ zdůraznila policejní mluvčí.

cipisek134 ( 11. června 2013 16:41 )

Řidič autobusu by zasloužil metál. Zachránil život nejen sobě, ale i těm pasažérům. Holt smůla byla, že si lehnul na pravý bok kde jsou dveře.

Zobrazit celou diskusi