Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tykačova exmanželka staví bunkr: Atomový kryt za 3 miliardy. Víme, co je uvnitř!

Tykačova expřitelkyně rozahazuje peníze za betonovou stavbu
Tykačova expřitelkyně rozahazuje peníze za betonovou stavbu  (Autor: Foto Blesk – Alexandr Malachovský, archiv Blesku, ČTK)
Autor: Vera Renovica, mokk - 
11. června 2013
05:00

VIDEO: Tohle je jako ze šíleného snu majitele betonárky! Desetitisíce tun šedivé hmoty změnily kus Křivoklátska. Jde o projekt exmanželky uhlobarona Pavla Tykače (49), Daniely Kuchtové (49), který už spolknul přes tři miliardy korun. Teď víme, co skrývá v podzemí...

Je to bludiště – popsal nám člověk, který chodby a místnosti hlavního objektu s věžemi prošel. „Nejde snad ani určit, kolik je tam místností, je to patro od patra padesát až dvě stě. Když vás tam vedou, tak abyste se dostali z jednoho konce na druhý, vyběhnete a seběhnete několik schodišť a všude jsou pancéřové dveře,“ prozradil s tím, že v tomto »Temelíně« je dokonce tajná podzemní chodba vedoucí 350 metrů k řece!

Všude samý beton

Betonové monstrum, ve kterém chtějí údajně členové sekty Avenna přečkat apokalypsu, má dvě části: stavbu s věžemi a takzvané hospodářské stavení, kde budou kanceláře. V budoucnosti by fungoval jako soběstačná jednotka. Je tam vodní nádrž a nikdy nepoužité agregáty z roku 1986. Místnosti budou vodotěsné i vzduchotěsné, na až dva a půl metru tlustých betonových stěnách se nešetřilo – jsou proloženy železnými pruty největší velikosti.

Video  Průjezd stavbou  - Blesk
Video se připravuje ...

Exkluzivní fotografie z Ptyče v úterním Blesku! Exkluzivní fotografie z Ptyče v úterním Blesku! | Blesk

Kdo je Pavel Tykač?

* Jeden z českých uhlobaronů s podílem ve skupině Czech Coal.

* 3. nejbohatší Čech.

* Jeho majetek loni odhadli na 33 miliard korun.

* Zhruba 19 miliard korun mu měli švýcarští žalobci zmrazit kvůli kauze vytunelovaných CS Fondů, podnikatel to ale popírá.

* S druhou rodinou má trvalé bydliště v hotelu Kempinski ve švýcarském Svatém Mořici – tam byl mimo jiné zadržen tehdy uprchlý podnikatel Tomáš Pitr.

Stavba v číslech

* spotřebovalo se 60 tisíc kubíků betonu 

* hlavní objekt má 2 nadzemní a 2 podzemní patra (celkem zhruba 32 000 m2) 

* průměrná tloušťka zdí je 2 metry, dosahuje však až 2,5 metru 

* na každém patře je 50 až 200 místností 

* rozloha pozemků dosahuje desetitisíců m2