Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

A tři miliardy jsou v Ptyči! Tykačova exmanželka utrácí za atomový kryt

Autor: Vera Renovica, mokk - 
11. června 2013
18:41

GALERIE: Tohle je jako ze šíleného snu majitele betonárky! Desetitisíce tun šedivé hmoty změnily kus Křivoklátska. Jde o projekt exmanželky uhlobarona Pavla Tykače (49), Daniely Kuchtové (49), který už spolknul přes tři miliardy korun. Teď víme, co skrývá v podzemí…

Je to bludiště – popsal nám člověk, který chodby a místnosti hlavního objektu s věžemi prošel. „Nejde snad ani určit, kolik je tam místností, je to patro od patra padesát až dvě stě. Když vás tam vedou, tak abyste se dostali z jednoho konce na druhý, vyběhnete a seběhnete několik schodišť a všude jsou pancéřové dveře,“ prozradil s tím, že v tomto »Temelíně« je dokonce tajná podzemní chodba vedoucí 350 metrů k řece!

Všude samý beton

Betonové monstrum, ve kterém chtějí údajně členové sekty Avenna přečkat apokalypsu, má dvě části: stavbu s věžemi a takzvané hospodářské stavení, kde budou kanceláře. V budoucnosti by fungoval jako soběstačná jednotka. Je tam vodní nádrž a nikdy nepoužité agregáty z roku 1986. Místnosti budou vodotěsné i vzduchotěsné, na až dva a půl metru tlustých betonových stěnách se nešetřilo – jsou proloženy železnými pruty největší velikosti.

Kdo je Pavel Tykač?

* Jeden z českých uhlobaronů s podílem ve skupině Czech Coal.

* 3. nejbohatší Čech.

* Jeho majetek loni odhadli na 33 miliard korun.

* Zhruba 19 miliard korun mu měli švýcarští žalobci zmrazit kvůli kauze vytunelovaných CS Fondů, podnikatel to ale popírá.

* S druhou rodinou má trvalé bydliště v hotelu Kempinski ve švýcarském Svatém Mořici – tam byl mimo jiné zadržen tehdy uprchlý podnikatel Tomáš Pitr.

Stavba v číslech

* spotřebovalo se 60 tisíc kubíků betonu 

* hlavní objekt má 2 nadzemní a 2 podzemní patra (celkem zhruba 32 000 m2) 

* průměrná tloušťka zdí je 2 metry, dosahuje však až 2,5 metru 

* na každém patře je 50 až 200 místností 

* rozloha pozemků dosahuje desetitisíců m2

dadaveve ( 12. června 2013 08:48 )

a tři miliardy jsou v p.č. mají tam asi chybu

mnpv ( 12. června 2013 07:08 )

Nesnáším, když všichni vědí jak má někdo utratit svoje peníze. Všichni měli možnost vydělat balík. Někomu se to podařilo, někdo sedí 23 roků s otevřenou hubou a radí, nic jiného nestihl. Mnohdy na dávkách oéd státu. To, že prz.ní Karlovy Vary a okolí ruské dřevěnice bez stavebního povolerní mně vadí, to, že si Čech staví sídlo a má na to stavební povolení mi fakt nevadí. Jistě dala ještě dá práci mnoha lidem, utratil zde spoustu peněz. Taky mohl stavět v okolních státech a měli bychom z toho houby.

paula ( 12. června 2013 06:12 )

 Já nechápu, proč se pořád řeší, kolik do toho vrazila - ze státního to nejde, tak je to jen a jen její věc. Spíš by mně zajímako KDO a ZA KOLIK vydal na tuhle obludu stavební povolebí, protože pokud to není už přímo CHKO, tak je to určitě na její hranici ...

Vafancoolo ( 12. června 2013 00:30 )

Prirodni bohatstvi vcetne uhli nalezi jedine statu a tudiz nam vsem a kazdemu z nas. Nechapu jak je mozne ze si nekdo muze cast tohoto vseobecneho majetku privlastnit jen sam pro sebe. Vsichni tihle uhlobaroni a jim podobni se chovaji hur nez ta papalasska garnitura v minulem rezimu.

nojasne ( 11. června 2013 22:35 )

Nevím, proč bychom trpěli. Záblesk a do hodiny konec. Jistě mají prostředky k rychlému konci, proč ale staví toto, když nechtějí přežít ?

Zobrazit celou diskusi