Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Střelec v Santa Monice: Zabil čtyři lidi, nezabránil mu ani Obama

Autor: ČTK, mokk - 
8. června 2013
08:30

Celkem pět lidí zemřelo během tragického útoku mladého střelce v Santa Monice. Ozbrojený muž zabil i dva členy rodiny, které policie našla v hořícím domě. Útočník zásah policie nepřežil. V době neštěstí byl navíc ve městě prezident Barack Obama.

Americké město Santa Monica se muselo vypořádat s ozbrojeným mužem, který má na svědomí čtyři životy. Střelec zabil svého otce a bratra, které našla policie v hořícím domě, poté zabil další dva lidi a několik zranil. Tragickému útoku nedokázal zabránit ani prezident Barack Obama, který v té době město navštívil.

Obama se ale k incidentu zatím nevyjádřil. "O incidentu víme, (prezidentovu) návštěvu to neovlivnilo. V tomto okamžiku je to záležitost místní policie," uvedl mluvčí tajné služby ve Washingtonu.

Mluvčí kalifornské dálniční policie uvedla, že hlídka obdržela zprávu o muži ozbrojeném několika střelnými zbraněmi, který střílel na autobus a další vozidla. Útočník byl podle policie vyzbrojen puškou AR-15 a nejméně jednou další ruční zbraní.

Jeden ze svědků popsal střelce jako bělocha ve věku přes 20 let vyzbrojeného brokovnicí. Střelec byl podle policie dopaden a smrtelně zraněn v místní univerzitní knihovně.

 

 

 

 

 

namoroman ( 8. června 2013 17:02 )

Na devadesát pět % to udělal!Ale to se ukáže... Odsouzen nebyl!Zatím je nevinný! Já ani dost lidí tady po něm netoužíme!!!Klidně si ho tam nechte!!!Vraha je potřeba odhalit!To je priorita!Pokud chodí tady,tak je to zlé.Pokud bude chodit u vás (Dahlgren)bude to také zlé,pokud to spáchal!A pokud to spáchal,tak je potřeba znát motiv!To je druhá priorita!!

namoroman ( 8. června 2013 16:50 )

howareyoudoing+cinderella1:Asi jste nečetli co jsem psal!!! V Česku neexistuje aby někdo střílel do lidí ve škole,školce,kině nebo třeba u obchodního centra!!!! Dovolil jsem si napsat moji vizi,jak by se to mohlo řešit!!!U vás!!!Oba reagujete tak,že nemáte zájem to řešit-přesně podle mojí poslední věty v příspěvku!!!Dahlgren si svoje projde ať už u vás nebo tady. Zatím vypadá vinnen!!!Ale to není hlavní.Hlavní je aby se to nedělo!A najít způsob jak tomu předejít!Od vás jsem NIC nečetl JAK TOMU ZABRÁNIT-nad tím přemýšlejte!Vraždy a násilí v ČR jsou kriminální záležitost,ale ti vaši vrazi vraždí z plezíru,zábavy,nenávisti,psychopatičnosti....nebo proč?Tady se to neděje!!!Tady jsou motivy láska,peníze,politika-krimi-u vás je to co???!!!Jaký mají motiv vaši vrazi?Co je motivuje aby vzali útočnou pušku a šli střílet do lidí třeba na vysokou školu?To není o vysoké kriminalitě v USA!O čem to ale je??? Odpověď na tuto otázku neznáte ani vy.Proto(že) se zmůžete jen na vaše plytké argumenty!Proto jsem psal a navrhl možné řešení!!!Jaké máte vy?! Já i vaši zemi a nejen ji obdivuji ,tak mi nepište,že ji napadám nebo kritizuji ve špatném slova smyslu

cinderella1 ( 8. června 2013 16:23 )

mluvim o vrazde v Brne!

cinderella1 ( 8. června 2013 16:22 )

neni stale jasne, ze to udelal american ...dukazy, ktere by to potvrdily jsou bohuzel stale jeste nekde ve hvezdach

rudyptak48 ( 8. června 2013 16:19 )

Pokud se střílí američané mezi sebou je to ok. Žijí v zemi, kde jim místo křestního listu dávají střelnou zbraň. Mají své zákony, ať se podle nich třeba postřílejí. Není však správné, aby jejich zákony přebíjely zákony jiné země, když v ní američané spáchají trestní čin, jako nedávno u nás v Brně.

Zobrazit celou diskusi