Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zoo pod vodou: Richarde, vezeme ti ovoce!

Autor: Tereza Hodáliková - 
5. června 2013
07:20

Lachtani k hrochům a ledním medvědům, tučňáci k vydrám! Tak zněl v pondělí večer rozkaz ředitele pražské zoo. Vltava totiž stále stoupala a chovatelé se proto rozhodli další noc strávit evakuováním zvířat. Jen gorily zůstaly v povodňové věži. Chovatelé jim na člunech vozí jídlo dvakrát denně.

Kvůli stoupající vodě museli nakonec dolní část zoo opustit i tučnáci a lachtani. „Meloun, Bart a Julinka jsou v tuto chvíli v bezpečí v zázemí u hrochů, samice Bíba se zhruba desetidenním mládětem je u ledních medvědů,“ popsal stěhování mluvčí zoo Michal Šťastný. Tučňáci se zatím přesunuli do výběhu vyder severoamerických. Akce, na kterou dorazila asi stovka lidí, začala v sedm hodin večer a skončila po necelých dvou hodinách.

Vítej, Plaváčku!

Bohužel po druhé noci povodní museli chovatelé zapsat na černou listinu první oběti. „Utopily se dvě čejky a asi i nějací králíci, kteří zůstali v norách u dětské tramvaje,“ informoval ředitel zoo Miroslav Bobek.

Pro návštěvníky má i dvě dobré zprávy! „Zoo Praha bude již dnes opět otevřena, byť přístupná bude pouze její horní část. Druhou pozitivní zprávou je, že máme první takzvaně povodňové mládě. Krátce po evakuaci porodila samička kotula. Chovatelé mu hned dali jméno Plaváček,“ dodal Bobek.

Krmení goril

Ke gorilám v povodňové věži se dá dostat pouze na člunu. 0šetřovatelé jim sem dvakrát denně vozí ovoce, zeleninu a čaj v PET lahvích.

Zoo Troja

Letecký pohled na pražskou zoo vhání slzy do očí. Celá dolní část je pod vodou. Zahrada obnovuje provoz a do horní části zve už dnes. Vedení zahrady zřídilo konto s názvem Zoo Praha Povodeň 2013, kam lidé mohou zasílat své fi - nanční příspěvky: 3070207/0100.

Ve čtvrtek jako příloha tištěného Blesku vyjde šestnáctistránkový povodňový rádce zdarma! Ve čtvrtek jako příloha tištěného Blesku vyjde šestnáctistránkový povodňový rádce zdarma! | Blesk

dadaveve ( 6. června 2013 07:49 )

tak to máš zkreslený představy a soudíš dle sebe... nikdy, a ještě jednou nikdy mě nesrovnávej s tou zvěříííí !!!! To bych se mohla i naštvat

dadaveve ( 5. června 2013 15:47 )

óoooo děkujeme !!! Ale oni si s nima dávají práci a támhle je zase pustí

dadaveve ( 5. června 2013 14:04 )

ono jim taky nic jinýho nezbývá... jinak by na tý ulici skončili a v tý místnosti tak akorát přespávají, přes den dělají bordel před barákem a vymýšlejí koho obrat! Večer je máma svolá a šupajdy do postele.

dadaveve ( 5. června 2013 13:53 )

chcete opět naštvat??? Cikorky zase útočíííí!!!! http://***blesk.cz/clanek/zpravy-povodne-2013/198858/chtel-ubranit-hospodu-pred-povodni-a-rabovan im-zmlatili-ho-do-bezvedomi.html samozřejmě bez možnosti diskuze- Plesk nezklamal!

hohoho ( 5. června 2013 13:30 )

Já bych tu tisícovku klidně poslala, kdyby se Zoo stavěla na místě, kde nehrozí záplava. Takto to jsou vyhozené peníze, protože pokud nebude mít Zoo dostatečnou protipovodňovou ochranu, tak je stavba nových ubikací a výběhů v dolní třetině naprosto zbytečná. Povodně budou čím dál častější a to se bude jako pořád stavět dokola? Nemíním cpát peníze majitelům stavebních firem, kteří mají za to luxusní vily a jachty!!!

Zobrazit celou diskusi