Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soudí je za vraždu údajného šéfa Toflova gangu: Oba muži vinu důrazně popírají!

Autor: Ondřej Požár - 
4. června 2013
13:24

VIDEO: „Nikoho jsem nezavraždil!“ tvrdil v úterý u soudu v Brně Radek Sobotka (35), který podle obžaloby v červnu 2010 s Tomášem Trkanem (39) zastřelil bývalého policistu Michala Tofla (†46). Ten byl údajně šéfem policejního gangu, jenž vydíral podnikatele.

Vinu u Krajského soudu v Brně popřel i Trkan s tím, že Sobotku najal jen k rozstřílení Toflova vozu, při němž ale neměl být nikdo zraněn! „Měla to být jen důrazná výstraha!“ tvrdí Tomáš Trkan.

Oběma recidivistům hrozí až 20 let vězení za to, že Sobotka podle obžaloby v Brně-Žebětíně před třemi lety samopalem vzor 68 ráže 7,62 mm popravil Tofla, vracejícího se v luxusním bavoráku domů.

Samopalník mu rozstřílel čelní sklo a oběť na místě zemřela po roztržení aorty. Nájemnou vraždu si podle žalobkyně objednal podnikatel Petr Pavel Bezděkovský (†50), neboť měl s Toflem finanční a osobní neshody.

Video Obhájce Trkana Roman Štefl se za něj bije jako lev - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Bezděkovský, který se loni oběsil ve vazbě, podle Trkana dovezl Sobotkovi pár měsíců před zločinem zbraň a po střelbě mu zaplatil 50 tisíc korun.

Bývalý kriminalista Michal Tofl je spojovaný se zmíněnou kauzou gangu policistů, který podle žalobce vydíral jihomoravské podnikatele.

Video Obhájkyně Sobotky Zuzana Pechtorová: Můj klient je nevinný! - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

V tomto případu figuruje třináct obžalovaných a desítky svědků. Soudní proces s tzv. Toflovým gangem začal loni na podzim, termín vynesení rozsudku si však nikdo ze zasvěcených lidí netroufá odhadnout.


mrdkazeman ( 9. července 2013 19:36 )

Blesk je fakt nejvetsi lzivy periodikum u nas,uz na nej seru.S klidem a pohodou si napisou,ze toho ***a Tofla nekdo zastrelil v jeho luxusnim bavoraku,kdyz to vubec neni pravda.Tofl zdechnul v Audi A5,bila barva,ktere bylo pote odtazeno do Ford Rasino v Brne Bohunicich.

Zobrazit celou diskusi