Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodinná tragédie na Rallye Teplice: Zemřela matka (†44), dcera (17) je zraněná

Autor: Helena Lacinová - 
4. června 2013
22:23

Závodnice Věra F. (†44) váhala, zda jet obnovenou Rallye Teplice. „Mám zkusit se Šmoulinkou Rallye Teplice?“ ptala se přátel na sociální síti.

Ti ji podporovali, aby za volant usedla. Nikdo netušil, že to bude její poslední závod. V sobotu u Adolfova ve velké rychlosti havarovala. Zemřela na místě. Její spolujezdkyně, dcera Karla (17), bojuje v nemocnici o život.

Auto na střeše

„Řidička ztratila ve vysoké rychlosti kontrolu nad vozem a skončila v příkopu na střeše. Její spolujezdkyně byla těžce zraněna, záchranáři ji převezli do nemocnice,“ uvedla včera policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že policisté vyšetřují okolnosti nehody.

Jela moc rychle

„Šlo o zkušenou závodnici. Jela ale příliš rychle. Divákům se nic nestalo,“ řekl Marek Šimík z organizačního týmu. Závod byl po tragédii ukončen.

ollina ( 8. června 2013 13:09 )

To děvče bude po zbytek života poznamenané touto naprosto zbytečnou tragédií, tady nejde o Vaše primitivní závody pro hlupáky, co riskujou život.

honza1965 ( 6. června 2013 01:15 )

To máš dost omezený vědomosti, když si myslíš, že za totáče se jezdila jenom rallye a BOAS Byly různý klubový závody Trabantklubem počínaje a bůh ví čím konče. Něco se jezdilo i s plně osazeným autem, zkrátka s celou rodinkou včetně dětí a jediným bezpečnostním prvkem byly klasický pásy. Bratranec takhle jezdil s tátou a mámou nějaký závody s Fiatem od deseti let.

gabreta ( 6. června 2013 01:03 )

Za minulého režimu mohli mladší 18let jet s rodičema nejvejš tak BOAS(Braně orientační automobilová soutěž)kde se nejezdilo na čas,ale na body za házení granátem a určování azimutu.To s Rallye nemělo nic společnýho.Rallye jako takvý až od 18 let a s řidičákem na auto i spolujezdec,jinak ani ze srandy!Vím o čem mluvím,protože jsem Rallye jezdil tenkrát i po sametu!!Jinak termín "Amatérský závody" je naprosto scestnej.Jedinej rozdíl proti rádoby "Profi závodům" je ten,že ho nepořádá FAS,což je Federace Automobilového Sportu,kterou vedou samí ex bolševici a platí se tam neskutečný poplatky za starty a další nesmysly.Proto z nich soudruzi udělali jakby "Amatéry"!Ale tenhle název z nich nedělá blbce co neumějí řídit.Ba naopak mnozí z těch rádoby Amatérů mají techniku na hodně vysoký úrovni a jejich umění není o nic horší nebo je stejný jako u profíků.Nenechte se zmýlit termínem "amatéři"!Zrovna ta nešťastná holka byla zkušená jezdkyně a měla kvalitní techniku ale udělala chybu a měla smůlu.Co když pojedete s rodinou po dálnici 130 km/h a bouchne vám guma.Jedete přiměřenou rychlostí a výsledek bude stejnej.Prostě jste měli smůlu a nemusíte bejt hned blbci co neumí řídit.

aluman ( 5. června 2013 13:34 )

A co? Závodníci v nich stejně umírali. Navíc i hodně mladí spolujezdci, skutečně ještě děti. Dneska jsou auta silnější, ale s mnoha bezpečnostními prvky. Tehdy nebyly žádné.

dadaveve ( 5. června 2013 12:27 )

za minulého režimu, nebyly takhle silná auta

Zobrazit celou diskusi