Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paní Blanka chová psy v otřesných podmínkách: Před veterináři se ukrývá!

Autor: Jiří Čada - 
1. června 2013
21:14

V děsivých podmínkách, zavřena v těsných drátěných klecích v bývalém vlhkém chlévě zemědělské usedlosti přežívala na jihu Čech do nedávna smečka asi sedmi psů. Když se o jejich majitelku Blanku P. začali zajímat jindřichohradečtí veterináři, žena i se zvířaty zmizela. Blesk ji nyní objevil na Vysočině. A vypadá to, že ve svém svérázném chovu zvířat dál pokračuje.

„Všechny psy jsem prodala a rozdala známým. Ponechala jsem si pouze dvě čivavy,“ tvrdila chovatelka psů Blesku. Ta dnes pracuje na Vysočině v jednom z hotelů nedaleko Jihlavy. Dvojici psů, které si údajně ponechala, ochotně předvedla i přítomnému zástupci Ligy na ochranu zvířat Petru Ondráčkovi.

Na úděsný stav zvířat upozornila před časem majitelka usedlosti na Jindřichohradecku, od které si Blanka P. nemovitost pronajala. Ta také v klecích uvězněná zvířata nafotila. Teď jí hrozí žaloba od majitelky psů.

„My jsme dostali informaci, že chovatelka zvířata přestěhovala sem do hotelu na Vysočinu,“ informoval Blesk Petr Ondráček. „Nemáme bohužel pravomoc, abychom objekt prohledali, zda tu někde zbylí psi nejsou,“ odjížděl z Jihlavska Ondráček s tím, že ukázaná dvojice čivav je v pořádku.

Video  Petr Ondráček z Ligy na ochranu zvířat o aktuální situaci  - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Blesku se podařilo zjistit, že chovatelka patrně zástupci ligy lhala a psí smečku nerozprodala, ale přestěhovala do jedné z obcí na Třebíčsku.

„To už je práce pro Policii ČR. Pokud se to potvrdí, podáme na chovatelku trestní oznámení pro podezření z týrání zvířat,“ zdůraznil Petr Ondráček.

horstfuxteleshop ( 2. června 2013 10:59 )

jestli ty psy chová paní Blanka na jídlo, a posléze je dodává jako maso do toho hotelu co pracuje, tak na tom neshledávám nic mimořádného, probíhá krize, zvyšujou se daně, tak co máme žrát??

vasek711 ( 2. června 2013 06:11 )

av8

vasek711 ( 2. června 2013 06:08 )

mortis69 ( 2. června 2013 06:00 )

Týrání zvířat jako takovejch je špatný Jen si neuvědomujete,že v Thajsku se po pejskoj jen olíznou a naopak Ind Vás bude mít za vraha,když požíráte kravičky.Mám rád vepřo a to by mi zase rozmlouval muslimák.Takže týrání NE!Ale dobrej meat ANO

mortis69 ( 2. června 2013 05:46 )

To je hrozný jak některý lidi zacházejí s jídlem

Zobrazit celou diskusi