Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čekání na paterčata: Supermáma 4 měsíce zvracela a přibrala 30 kg

Autor: simao, ČTK - 
30. května 2013
12:33

Příběh české supermámy Alexandry Kiňové (23) upoutal pozornost nejen u nás, ale i v zahraničí. Z mladé maminky se rázem stala celebrita. Pět dětí najednou, to není k vidění každý den. Jak Alexandra neobvyklé těhotenství snáší? Čtyři měsíce prý prozvracela, ale jinak dobře. A v nemocnici jí přezdívají tryskomyš.

Jde o mimořádnou událost. V Česku proběhne již tento víkend vůbec první porod paterčat. A mladá maminka se svých miminek nemůže dočkat.

"Strašně moc se těším, jak budou vypadat. Je to velké kouzlo, zatím nic nemůžeme vidět pořádně, ani hlavičky, ani nožičky," říká Alexandra a je zvědavá, jak miminka budou vypadat. Jména pro ně již mají s manželem vybraná.

Období napjatého očekávání však zvládá docela dobře. "Těhotenství je krásné, první i tohle druhé. Jen u tohoto jsem skoro čtyři měsíce zvracela," přiznala Alexandra. Na váze však prý přibrala asi 30 kilogramů. "Přibírají děti, já ne," dodala však s úsměvem.

Říkají jí tryskomyš

Od sestřiček v porodnici přitom dostala Alexandra neobvyklou přezdívku - tryskomyš. "Chodí se mi dobře, žádné problémy nemám ani s dýcháním, ani se spaním. Spím na boku, a když se to některému z miminek nelíbí, otočím se. Kopou většinou po jednom, když začne jedno, druhé mu to vrátí," dodala.

Dobrý fyzický i psychický stav matky obdivují i podolští lékaři. "Její současný stav, který je v naprosté pohodě, určitě souvisí s její psychikou," uvedla vedoucí oddělení porodnice Alena Měchurová.

Všimli si i v zahraničí

A mladé maminky si všimli i v zahraničí. Její příběh zaujal i anglický Daily Mail, který upozorňuje i na to, o jak velké štěstí se jedná - šance na početí paterčat je přirozeně jedna ku několika miliónům, uvedl pro list doktor Wright Bates z univerzity v Alabamě.

A přidává další podobný případ z Utahu z minulého měsíce, kdy Guillermina Garcia (34) porodila také pět dětí - dva chlapečky a tři holčičky. Podobný poměr synů a dcer by přitom ráda i česká maminka. Dočká se?

České supermámy si všimli i v zahraničí České supermámy si všimli i v zahraničí | Reprofoto The Daily Mail