Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konečně se dočkala! První dáma Zemanová má doma štěně

Autor: Eva Pospíšilová, mokk - 
30. května 2013
06:33

První dáma Ivana Zemanová (48) se dočkala! S měsíčním zpožděním dostala svůj narozeninový dárek. Štěně zlatého retrívra. A Blesk má jejich první společné fotografie: Takže to je první štěně Česka – Darcy!

O nového člena se rodina prezidenta Miloše Zemana (68) rozrostla o víkendu. Z Moravy ho v neděli své matce přivezla dcera Kateřina (19). A nadšení z něj prý bylo veliké. „Darcy je pro mě jedno z dlouholetých splněných přání,“ přiznala dojatě první dáma. A malý chlupatý rošťák dostal dokonce i samotnou hlavu republiky. „Když ho pan prezident uviděl, tak prohlásil: Ty jsi hezký pejsek, tebe budu mít rád,“ popsali Blesku lidé z okolí prezidentského páru.

Už je mu 10...

O tom, že Ivana Zemanová touží po štěněti, promluvil její muž krátce poté, co složil prezidentský slib. Oficiálně pak první dáma čtyřnohého mazlíčka dostala ke svým 48. narozeninám na konci dubna. Protože ale štěně bylo příliš malé, musela si na něj počkat. Teď je mu deset týdnů a konečně mohl přesídlit do nového domova.

Dva pelíšky

A jak se pejskovi u Zemanů líbí? Zřejmě hodně. Hýčkán je ze všech stran. I když v posteli se svou paničkou nespí… „Má dva pelíšky, ale nejraději spí pod stolem,“ přiznali lidé z okolí prezidenta. Rodina Miloše Zemana žije v Lumbeho vile na Hradě, kterou obklopuje rozlehlá zahrada. Darcy se tak může pořádně vydovádět.

Mazlíčka opustila kvůli Marilyn

Ivana Zemanová ve středu vpodvečer svěřila svého chlupatého miláčka – štěně Darcy – ochrance a otevřela na Hradě výstavu o herečce Marilyn Monroe. Doprovod jí dělala dcera Kateřina ve stejných šatech, které měla již v sobotu při uvádění módní přehlídky. Pejska nemohl hlídat ani prezident, protože odjel na milovanou Vysočinu.

Vernisáže se zúčastnilo zhruba 600 hostů, mezi kterými byli velvyslanec USA Norman Eisen, herec Miroslav Donutil či šéf ČEZu Daniel Beneš. Právě firma jeho manželky Ilony výstavu organizuje. „Nejvíce mě zaujaly šaty Marilyn,“ řekla Blesku první dáma a dodala: „Neřekla bych, že máme něco společného. Jen ji obdivuji.“ Výstava potrvá do 20. září a vstupné je 240 Kč.

Jméno pro nového člena rodiny vybírala Ivana Zemanová sama. Podle všeho se nechala inspirovat romantickým bouřlivákem Fitzwilliamem Darcym ze známého britského románu Pýcha a předsudek.

japos22 ( 30. května 2013 16:01 )

To je hezkej pejsek.

poletucha ( 30. května 2013 12:55 )

zalez!!!

sova13 ( 30. května 2013 12:54 )

Jaký trpí??? To vypadá, že ses setkala s nějakou výjimkou, jak píšu, že občas existují. Takový člověk by se k psovi choval hnusně i kdyby nebyl bezdomovcem. Co já vídám, tak to je skutečný opak, jak už jsem popisovala. U takovýho člověka je pes na prvním místě, protože nikoho jiného nemá. Rozhodně nehladoví ani nežízní, něco jako lepicí pásku přes čumák jsem nikdy neviděla a jestli má provaz místo vodítka na starém obojku, to je psovi putna. A kdyby chtěl někdo psovi ublížit, musel by nejdřív odstranit páníčka, protože ten by ho bránil do posledního zbytku sil.

abzk ( 30. května 2013 12:22 )

Doteď jí nebylo co závidět ani omylem. Teď jí snad může někdo hodně osamělej závidět pěknej vztah se psem. Holt když už ho nemá se svým starym, tak aspoň se psem Jinak si ovšem zaslouží Ivana pochvalu, že si konečně nechala se stylem poradit od skutečnejch odborníků Na druhou stranu nutno podotknout, že úplně stejně už jí tu dost dlouho radily některé diskutující

avina ( 30. května 2013 12:06 )

Spokojená,šťastná-fotka vyjadřuje pohodu klidu,pěkného vztahu... Paní I.Z. to sluší-ve tváři je vidět spokojenost. Závistivci budou mít ...

Zobrazit celou diskusi