Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chytili vraha esoteričky (†51): Známe motiv brutální vraždy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
29. května 2013
16:40

Ubitou kladivem našli policisté esoteričku a finalistku soutěže Eurobabička 2012 Hanu S. (†51) z České Lípy. Policie po 14 dnech dopadla jejího vraha. K činu se přiznal

Vrah se s obětí znal několik týdnů a dělal u ní nějaké práce na zahradě. Vraždu od prvopočátku neplánoval. "Dostali se do konfliktu kvůli práci na zahradě a skončilo to smrtí ženy," řekl kriminalista. Muž poté z domu odcizil nějaké věci. "To vyplynulo ze situace. Byl ve finanční nouzi, měl problém s ohledem na svoji kriminální minulost sehnat zaměstnání," řekl vrchní komisař Martin Müller.

"Hrozí mu 15 až 20 let nebo výjimečný trest," uvedla krajská státní zástupkyně Petra Žílová. K činu se zadržený muž přiznal a policistům popsal, jak se osudný incident odehrál.

Vražda se stala večer 14. května v garáži rodinného domu u sídliště Slovanka v České Lípě. Policisté mrtvé tělo majitelky domu objevili o den později. Přijeli na upozornění sousedů, kterým se nezdál štěkot psů.

"Žena zemřela na devastující poranění hlavy, kdy měla i vyhřezlý mozek," uvedl vrchní komisař Martin Müller. Dřívější spekulace tisku, že byla umlácena kladivem, dnes nepotvrdil. "Byl použit nějaký nástroj," uvedl pouze.

Muž byl už jednou za vraždu odsouzen. "Recidiva u těchto činů není běžná," poznamenal kriminalista. Podle něj jde o relativně inteligentního a mimořádně fyzicky zdatného člověka. Zadržený muž v roce 1997 zabil nezletilého po malicherném konfliktu, dostal za to 14 let. "Podmínečně byl propuštěn v říjnu 2011, podmínku měl na čtyři roky," dodala Žílová.

mortis69 ( 29. května 2013 20:37 )

To ne,ale pár let trvá,než ho odsouděj

doktormediciny ( 29. května 2013 20:32 )

Ha ha ha

doktormediciny ( 29. května 2013 20:31 )

To je dost zajímavá analysa.Žádný psychiatr ovšem nemůže nést zodpovědnost za to, co pacient udělají. Ono pokud se ji m nepíchají injekce třeba l x za 3 týdny nikse není záruka, že léky berou...

pavucinka ( 29. května 2013 20:21 )

Tak nto je přesně ono.Případ, kdy má být jedinec po skončení trestu pod kontrolou, nejlépe v komunitě s léčebným programem. Psychiatr se má vyjádřit a poté nést odpovědnost. Pokud nebude zákon na osobní odpovědnost úředníků / též lékařů/ jak žádá nyní Brusel, tak se bude dál beztrestně chybovat. Věděla zavražděná ,že se jedná o trestaného,zřejmě psychopata s menší mírou ovládání? Takové věci se nyná dle zákona nesdělují ani rodině, takže to je jen a jen vaše riziko, pokud vůbec víte, že byl váš příbuzný někde v zahranicí zavřený. Jedinec s duševní poruchou dostane spíše nižší trest, protože se ho jednak tam chtějí zbavit a odeslat ho co nejdříve domů a také zoheldní jeho zjevný psychický stav./ jak se soudu jeví svým verbálním projevem i fyzickým vzhledem/ ,Takový vám jednoho dne zazvoní u dveří a rodina netuší nic./ dle zákona je vše utajeno/ Pročmáme tolik nedobrých zákonů, které jsou v rozporu s dobrými mravy a logikou selskjého rozumu a proč není zájemj je opravit?

kdoasi ( 29. května 2013 20:08 )

Je mu 35 let,dostane 15-20,takže soudím,že za svůj život stihne ještě min.dvě vraždy.Podle psychologa je to rapl,který vraždí kvůli malichernostem.V podstatě za to nemůže a je třeba mu to přičíst jako polehčující okolnost.To by jeden blil...

Zobrazit celou diskusi