Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ve Francii pobodali vojáka: Podezřelého má policie, vyznává radikální islám

Neznámý útočník napadl francouzského vojáka na hlídce. Ilustrační foto
Neznámý útočník napadl francouzského vojáka na hlídce. Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
29. května 2013
09:29

Ve Francii zadrželi dvaadvacetiletého muže podezřelého ze sobotního útoku na francouzského vojáka v Paříži. Dvakrát ho bodl do krku a pak z místa utekl. Podle agentury AFP útočník vyznává radikální islám.

Muž byl ráno předveden k výslechu v městečku La Verrière, které leží západně od Paříže. Ministr vnitra Manuel Valls ocenil práci kriminalistů.

Vyšetřování vede protiteroristické oddělení. Dle francouzských zdrojů se vyšetřovatelé budou snažit zjistit motivy činu a prostředí, v němž se muž pohyboval. Dle prvních zpráv jde o člověka, který měl tři nebo čtyři roky kontakty s kruhy vyznávajícími radikální islám.

Útočník přepadl v sobotu v podzemí pařížské obchodní čtvrti La Défense vojáka, který byl na hlídce společně s policisty. Dvakrát ho bodl do krku a pak utekl.

Třiadvacetiletý voják Cédric Cordier je stále v nemocnici. Útok se stal jen několik dní po podobném incidentu, při němž byl v Londýně brutálním způsobem zabit britský voják. V tom případě se útočníky, jimiž byli muslimští radikálové, podařilo zadržet na místě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi