Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Demonstrace v Duchcově za zmlácené manžele: Starostka couvá, má strach!

Brutální útok nenechal lidi v Duchcově klidnými
Brutální útok nenechal lidi v Duchcově klidnými  (Autor: Foto Blesk – Jana Ulrichová)
Autor: ČTK - 
29. května 2013
08:39

Lidem brutální napadení manželů v Duchcově není lhostejné a vyjdou do ulic. Původně chtěla starostka Jitka Bártová na setkání s občany představit nová opatření obce, svolávaná demonstrace ale začala na internetu žít vlastním životem a akci přislíbily tisíce lidí, proto událost z Facebooku organizátoři stáhli. Nyní panují oprávněné obavy z rasismu.

Policie obvinila z útoku pět lidí ve věku od 16 do 44 let. Případ už stál místo strážníka, který útok sledoval prostřednictvím kamerového systému. Bártová ČTK řekla, že se vyšetřuje také únik videa z městské kamery do médií.

"Původní záměr organizátorů byl, že se sejdeme jen Duchcovští, popovídáme si o tom a já představím opatření, která udělalo město," uvedla starostka. Událost zveřejněná na sociální síti Facebook ale už podle ní začala žít vlastním životem.

Pořadatelé demonstrace akci z internetu odstranili, podporu jí tam ale před tím vyjádřily tisíce lidí. Kolik lidí ve středu v podvečer na náměstí městečka s necelými 8000 obyvateli přijde, si starostka netroufá odhadovat.

Mladý pár, který se vracel z diskotéky, napadli muži i ženy v noci na 18. května. Na manžele útočili pěstmi i kopanci. U městské policie končí muž, který sledoval celý incident policejní kamerou. Podle Bártové ale nezasáhl tak účinně, jak by město očekávalo.