Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kauza Rath: Utajený odposlech dalšího vlivného politika?

Autor: psch - 
28. května 2013
11:28

Poslance Davida Ratha a jeho kumpány usvědčily rozsáhlé odposlechy. Jenže teď vyplula na povrch informace o dalším odposlechu dalšího politika. K materiálu ale nemá přístup ani Rathův obhájce, ani soud.

Advokáti Davida Ratha Adam Černý a Roman jelínek tvrdí, že existuje utajený odposlech, který je doteď utajený a doteď k němu nemají přístup ani oni, ani soud, informuje úterní deník Právo.

Podle informací obou advokátů má jít o odposlechy dalších politiků. Všechno ovšem popírá státní zástupce Petr Jirát. „Není to pravda. V této mé kauze byly všechny operativní úkony vedené v režimu vyhrazené odtajněny,“ řekl Právu Jirát.

Čestná slova zástupce Jiráta ale vyvrací advokát Černý. Podle něho není pochyb, že tajný odposlech existuje. Soud totiž prý potvrdil, že odposlech dosud odtajněn nebyl. Co na něm je stále zůstává otázkou.

12 odposlechů kvůli Buštěhradu

Podle Černého existuje 12 odposlechů, které Rathovi dokazují korupci v případě zakázky na rekonstrukci zámku Buštěhrad. 11 z nich bylo odtajněno, dvanáctý, o kterém je řeč, se nepochybně této kauzy týká také.

Velká ryba?

Pakliže by byl odposlech odtajněn a skutečně se týkal zámku Buštěhrad, je možné, že padnou další obvinění a sednout si k Rathovi půjde další politik. Advokáti zároveň připouští, že odposlech může stále probíhat.

kalnormin1 ( 31. května 2013 13:55 )

Dokonce se objeví i autentický film o Rathovi, kde roli neohroženého poslance Ratha sehraje Chuck Norris a film se už dabuje.

Petrolin ( 30. května 2013 22:48 )

Kauza Rath je už pasé.Prkotina.Teď se čeká jak se vyvine miliardové čachrování s daněmi plzeňských ODSáků a duel Kubica-Lessy.O tom je zatím ticho po pěšině.

evelajn3 ( 30. května 2013 08:11 )

evelajn3 ( 30. května 2013 08:10 )

marmat ( 29. května 2013 14:13 )

Jedná se nepochybně o KLUBKO průserových odposlechů, ze kterého "čouhá" 50% začátků a zbytek KONCŮ Pro samotné účastníky to musí být dobrej NERVÁČEK

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa