Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Londýně nouzově přistálo letadlo: Hořel mu motor!

Podle očitých svědků z motoru šlehaly plameny
Podle očitých svědků z motoru šlehaly plameny  (Autor: Youtube.com, Twitter)
Autor: ČTK - 
24. května 2013
10:38

Letiště Heathrow bylo uzavřeno po nehodě letadla. Stroj společnosti British Airways se musel nouzově vrátit na letiště poté, co mu při startu začal hořet motor. Údajně letadlo proletělo hejnem ptáků.

Letoun se hned po startu musel vrátit na letiště krátce před 9:00 místního času. "Nikdo nebyl zraněn," ujistila mluvčí letiště. K nehodě se blíže nevyjádřila, jen řekla, že vše se teprve vyšetřuje.

Nehoda není považována za teroristický čin. K místu nouzového přistání přijeli rychle hasiči a další záchranáři. Objevila se spekulace, že incident způsobilo to, že letoun typu Airbus A319 směřující do Osla vlétl do hejna ptáků.

"Bylo vidět, jak mu plameny šlehají z motoru," řekl jeden z očitých svědků, který viděl postižený letoun přelétat nad centrem Londýna.

V první chvíli letiště uzavřelo obě své ranveje, krátce po úspěšném přistání postiženého letounu na severní přistávací dráhu opět otevřelo k dalšímu leteckému provozu jižní ranvej, upřesnila Sky News.

Podle webu pražského letiště v Ruzyni neměl incident v Londýně zvláštní vliv na pravidelné letecké spoje mezi oběma metropolemi.

mortis69 ( 24. května 2013 21:19 )

Pardon,to patřilo slimstar

mortis69 ( 24. května 2013 21:17 )

V letadle Tě alespoň nezabije vožralej pitomec za volantem

mortis69 ( 24. května 2013 20:39 )

Doporučuju na YouTube dokument o havárii IL-18 ve Zlatých Píscích ze sedmdesátejch let.Brno je odmítlo příjmout,Vídeň jim komouši zakázali a tak to praštili do rybníka.Dost mrtvejch a nikdo nebyl potrestán-inu,jiná doba

slimstar ( 24. května 2013 19:36 )

mněli velikánske štěstí od boha, jinak by všichni do jednoho shořeli a rozmázli o zem. letadla jsou nebezpečné, pro hlupáky

bibs_7 ( 24. května 2013 12:51 )

...a po pristátí si crew zgustlo na cerstvo pripravenej pecenej kachne...

Zobrazit celou diskusi