Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Úplatný soudce Havlín je na svobodě: Bradáčová ho propustila na kauci!

Lenka Bradáčová dnes schválila propuštění soudce Ondřeje Havlína na kauci
Lenka Bradáčová dnes schválila propuštění soudce Ondřeje Havlína na kauci  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
23. května 2013
17:18

Vrchní státní zástupkyně Bradáčová dnes přijala finanční záruku od soudce Ondřeje Havlína, který seděl ve vazbě kvůli podezření z korupce. Havlín je tak po složení kauce volný, musel navíc slíbit, že neuteče do zahraničí.

Bývalý soudce Obvodního soudu pro Prahu 2 Havlín čelí společně s další pěticí lidí obvinění z řady trestných činů. Výčet je to pestrý. Úplatkářství, podvody, vydírání, nedovolené ozbrojování, zneužití pravomoci úřední osoby...

Podle dostupných informací Havlín a spol. údajně zahlazovali za úplatky především trestné činy v dopravě.

Havlína zbavil ministr spravedlnosti dočasně funkce. A úplatný soudce skončil ve vazbě, protože panovaly obavy, že by mohl ovlivňovat svědky, či pokračovat v trestné činnosti.  

Vrchní státní zástupkyně Bradáčová však dnes ČTK sdělila, že přistoupila na Havlínovu nabídku peněžité záruky a Havlín je na svobodě. "Jeden z důvodů vazby pominul, trvá jen důvod předstižný," vysvětlila Bradáčová, proč soudce nechala propustit. Předstižným důvodem je obava, že bude pokračovat v trestné činnosti. Přesto Havlína pustili.

Výši složené kauce však nechtěla žalobkyně specifikovat. Havlín dostal také zákaz vycestovat do zahraničí. Havlín přitom v minulosti odešel z justice do diplomacie, kde však jeho působení provázelo také několik skandálů. Návratu do taláru se domohl žalobou.

krupan10 ( 24. května 2013 07:31 )

tady ta babizna mě dost zklamala

krupan10 ( 24. května 2013 07:30 )

vystihl jste to přesně

gogo ( 24. května 2013 07:08 )

Tak nějak...

jarypadlo ( 23. května 2013 23:54 )

jarypadlo@seznam.cz A paní Bradáčová,když vám doložím soudce analfabety,křivosoudce a vrahy-co s nimi uděláte?Jste odhodlaná se podívat pravdě do očí? Podpis soudce k něčemu zavazuje všechny zúčastněné strany nebo je celý rozsudek jen cár,který stačí naperforovat a i se státním znakem použít na WC?

itartas ( 23. května 2013 19:37 )

majojo...mydlička schodů, přesný výraz

Zobrazit celou diskusi