Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Masakr v Brně: Mladý Američan vyvraždil vlastní rodinu

Autor: oj, op - 
23. května 2013
15:08

Chtěli mu pomoct, nechali ho žít pod svojí střechou, starali se o něj... Kevin Dahlgren (20) přijel do Brna z USA kvůli psychickým problémům. Potřeboval změnit prostředí a rodina jeho tety z Moravy mu podala pomocnou ruku. Nabídla mu, že u nich může bydlet. A on celou rodinu chladnokrevně zabil. Těla složil na hromadu a zapálil, aby zakryl svoje stopy.

Jeho obětí se stala rodina - manželé a jejich dva synové. Dahlgrena mají na svých profilech na Facebooku jako přítele. Podle místních lidí byl Američan synovcem zavražděné a u rodiny již tři týdny bydlel.

Dva mrtví Martin H. a Filip H. jsou hudebníci z Ukulele Orchestra jako Brno. Vražda se stala v rodinném domě v Zatloukalově ulici. "Bohužel naši kolegové jsou mezi oběťmi. Proto rušíme všechna vystoupení na nejbližší dny," řekl ČTK zpěvák orchestru Karel Heřman. Útok nepřežil ani druhý z bratrů David H.

Další obětí je žena - oblíbená učitelka Základní školy Kamenačky v Brně Židenicích. Na škole učila několik let žáky devátých tříd. Vždy je prý dokázala dokonale připravit na přijímací zkoušky na střední školu. Učila český jazyk a dějepis. "Co se stalo, jsem zjistil až když ráno nepřišla do školy. Jako bývalý novinář jsem obvolal několik známých a ti mi tragickou zprávu potvrdili," řekl Blesk.cz ředitel školy Jiří Šebela.

Policie po vrahovi intenzivně pátrá. „Byli to příjemní sousedé, nikdy s nimi nebyly žádné problémy. Mluvil jsem s mužem, který je měl objevit. Prý viděl kouř z garáže, tak se tam šel podívat, aby uhasil oheň. Přitom prý našel na hromadě ty zavražděné. Jeden měl být zastřelený, další prý vrah podřízl," uvedl pro denik.cz jeden ze sousedů.

Video  Výpověď souseda Jana Fialy  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Opatření přijala také na hranicích. Server lidovky.cz cituje svědkyni, podle níž Američan poslal ve středu večer jednomu ze známých z mobilu SMS s tím, že "je na cestě pryč, snad do Vídně". Prověřují se všechny varianty.

Dahlgren podle policie mluví pouze anglicky. Na svém profilu na Facebooku uvádí, že žije v Brně a nabízí lekce angličtiny za 200 korun za hodinu. Facebookový profil si založil nedávno.

kuniksicht ( 24. května 2013 16:07 )

zda se, ze zde skoncil moderator diskuze a zaroven provokater v jedne osobe.

kuniksicht ( 24. května 2013 15:57 )

hahaha, to je trefa. zda se, ze to neni americkou kulturou......... nekteri, co nevytahly nohy z "vidlakova" nemaji ani tuseni.....

kuniksicht ( 24. května 2013 15:52 )

za komousu ti cpali rusaky.....chtels demokracii tak tady ji mas, se vsim vsudy...

kuniksicht ( 24. května 2013 15:49 )

neexistuje cistokrevny amik....pokud neni indianem

kuniksicht ( 24. května 2013 15:44 )

pikantni smes = to budou asi zbytky z predeslych dnu, mozna take uz nejake zasmradle maso hodne okorenene aby se smrad prerazil, zabalene do kvalitniho bramborakoveho testa a usmazene .....o oleji nepochybuji, ze bude motorovy

Zobrazit celou diskusi