Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejvlivnější ženou světa je stále Merkel: Nebyla jsem komunistka, tvrdí!

Autor: shp - 
22. května 2013
23:23

Pomyslný trůn nejmocnější ženy světa obhájila podle časopisu Forbes Angela Merkel. Německá kancléřka zároveň dnes popřela komunistickou minulost, ze které ji osočila nedávno vydaná biografie.

Na druhé příčce následuje brazilská prezidentka Dilma Rousseff. Třetí místo patří americké filantropce a podnikatelce Melindě Gates, manželce zakladatele Microsoftu Billa Gatese. Časopis Forbes zveřejňuje svůj žebříček 100 nejvlivnějších žen světa každým rokem.

Vyhrála potřetí za sebou

Merkel letos vyhrála již potřetí za sebou. „Je páteří Evropské unie, nese osud eura na svých bedrech,“ napsal časopis o roli šéfky německé vlády. Hillary Clinton, loni dvojka na žebříčku, po odchodu z čela americké diplomacie klesla na pátou příčku, hned za první dámou Michelle Obama, která naopak vystoupala z loňské sedmé pozice.

 Američanky v žebříčku vedou

Američanky na žebříčku vůbec převažují. Nejmladší ženou v první stovce zůstala sedmadvacetiletá výstřední zpěvačka Lady Gaga na 45. místě. O pět příček výše se umístila nejstarší dáma, sedmaosmdesátiletá britská panovnice Alžběta II.

Tajemnicí komunistů nebyla

Merkel též dnes odmítla tvrzení autorů její nedávno vydané biografie, že v dobách Německé demokratické republiky byla tajemnicí komunistické mládežnické organizace FDJ pro agitaci a propagandu.

rolpa ( 18. června 2014 18:05 )

jsem čistokrevnááá fašistkáááá

vary ( 23. května 2013 11:54 )

Dobře Německo. Jsi nejlepší země světa.

handgood ( 23. května 2013 09:16 )

Klaus bojoval tím, že jim v Chile ukradl alespoň jedno pero.

rudyptak48 ( 23. května 2013 09:14 )

itartas, a není to jenom Němcko. USA neudělají nic, aby z toho neměli nějaký prospěch.

itartas ( 23. května 2013 09:07 )

Zobrazit celou diskusi