Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeman v Brně: Neušel ani 100 metrů a hned si musel dát panáka a silný vývar

Autor: ljš, Petr Podroužek - 
21. května 2013
16:52

Prezident Zeman vyléčil nedávnou virózu a začal úřadovat. Vyrazil proto na návštěvu do moravské metropole Brna, kde se ale ve formě přiliš neukázal. I do 100 metrů vzdálené restaurace se nechal dovézt autem. A hned mu hrozila další viróza - přivítali ho totiž slivovicí a několika lahvemi vynikajícího vína. Na posilněnou si k tomu dal silný vývar a kachničku.

Prezident Zeman přijel do Brna v pravé poledne a dostalo se mu vskutku slavnostního přivítání. Za zvuku prezidentských fanfár vkráčel (bez klopýtnutí) na vnitřní nádvoří radnice, kde ho přivítali i historičtí brněnští ostrostřelci.

S primátorem  Romanem Onderkou debatovali na radnici až do půl druhé, kdy se Zeman podepsal do pamětní knihy města. Poté nastoupil do auta, které ho odvezlo pouhých 100 metrů do hotelu Barceló Brno Palace na oběd. Ani tak krátkou vzdálenost neušel ale z virózy nedávno vyléčený prezident pěšky a nechal se, i přes složité parkování, svým řidičem dovézt až před hotel.

Moravané prezidenta přivítali hruškovicí, silným vývarem, který je na virózu nejlepší, a kachničkou. Jednotlivé chody samozřejmě doplňovalo to nejlepší moravské víno, které Zeman jako jeho milovník jistě ocenil.

Prezidentské menu

Aperitiv

Hruškovice

*

Terinka z kachních jater a uzeného vepřového kolínka podávaná s rozinkovým chutney a brioškou

Rulandské šedé 2011, pozdní sběr

*

Silný telecí vývar podávaný s masem, zeleninovými perlami a domácími nudlemi

*

Kachní prsíčko pečené do růžova podávané s červeným zelím a dobromyslovými nočky

Cabernet Moravia, 2009, pozdní sběr

*

Pistáciové Crème brûlée s mandlovým makarónkem

Tramín červený 2011, výběr s hroznů

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 27. května 2013 13:05 )

Což, že chlastá, by ani tak nevadilo, pokud mu neměkne mozek. Horší je jeho bídná fyzická kondice. Neujít ani 100 m, to už je na pováženou. Objímání stromů mu nějak nepomohlo. No, prezidenta neposedu určitě mít nebudeme.

slava123 ( 25. května 2013 08:41 )

mirkazam ( 24. května 2013 11:16 )

Jak by mohl Havel potrestat všechny komouše, když se vlastně jejich zásluhou stal prezidentem.A ty jeho přiblblé hry,no nevím, že by to bylo na závist ???

z1234 ( 24. května 2013 08:44 )

Souhlas

Petrolin ( 23. května 2013 14:59 )

Pokračovatel tradice.U nás se pilo,pije a bude pít.Nyní se pije,za komunistů se chlastalo.Podle statistiky se toho však vypije více než se kdy za komunistů vychlastalo.Nejlepší vůdci národa obvykle pili.Jak se dozvídáme z jedné básně:král Karel s Buškem z Velhartic zasedli ke kamennému stolu a nasávali a nasávali.No a jaký byl Karel IV. vládce-vynikající.Kléma Gottwaldů i Václav Havlů byli rovněž vynikající násosky.Sice každého z nich obdivoval někdo jiný,ale byli.Podle mne se jeví Zeman jako důstojný pokračovatel tradice.

Zobrazit celou diskusi