Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mladík (19) s tváří andílka uškrtil důchodkyni (†79): Za hrůznou vraždu dostal 16 let!

Autor: shp, ČTK - 
21. května 2013
15:39

Vydal se krást do bytu bývalé sousedky, ta ho ale překvapila, poznala a on se rozhodl, že ji umlčí brutálním způsobem. Milan Jeřábek (19), mladík s tváří neviňátka, důchodkyni (†79) uškrtil. Soud mu dnes potvrdil 16 let vězení.

Soudce Martin Zelenka zamítl odvolání Jeřábka, který se sice k vraždě přiznal, ohradil se ale proti výši trestu, který mu v dubnu udělil Městský soud v Praze. Podle Zelenky trest není nepřiměřený. „Rozhodnutí soudu nijak nevybočuje z mantinelů zákonných hledisek,“ prohlásil soudce.

Činu lituje a podle znalců se může napravit

Jeřábkovi hrozilo až dvacetileté vězení. Hájil se tím, že činu lituje a sousedku chtěl vykrást, protože byl v tíživé životní situaci, žil na ulici a měl hlad. Soudce uvedl, že to nemůže být polehčující okolnost, protože se odsouzený do problémů dostal vlastní vinou kvůli nezodpovědnému způsobu života. Podle soudních znalců je jeho náprava pravděpodobná.

Před vraždou jedl sladkosti

Mladík se podle verdiktu vydal krást počátkem loňského října. Okolo čtvrté hodiny ranní si vyhlédl dům v Praze 9, ve kterém vyrostl, a v něm přízemní byt sousedky. Vyšplhal po mříži, která kryla okno, a protáhl se dovnitř. V bytě vzal peněženku s 10 tisíci korunami a několik levných šperků v celkové hodnotě zhruba 2000 Kč. Poté snědl pár sladkostí a připravil si k odnesení čtyři lahve likéru a čtyři lahve vína.

Poznala ho, tak ji zabil

Tím ale vzbudil obyvatelku bytu, která Jeřábka poznala a začala křičet. Ze strachu, aby ho neprozradila, ji mladík začal dusit polštářem a několikrát ji udeřil do obličeje. Žena zemřela. Zanedlouho poté začala po mladíkovi pátrat policie. Dva dny po vyhlášení pátrání jej dopadla.

nyxx ( 21. května 2013 17:55 )

A zase montování politiky do všeho a všude, je to únaavný.

marie60 ( 21. května 2013 17:37 )

 

howareyoudoing ( 21. května 2013 17:36 )

Je to velmi neprimereny trest. Zabil prece cloveka ...a mel by za to pykat po cely zivot a ne jen pouhych 16 let! Kdo bude dalsi na rade za 16 let ...treba nekdo z tvoji, nebo z moji rodiny???

hela52 ( 21. května 2013 17:35 )

TVÁŘ ANDÍLKA TEDA VŮBEC NEMÁ.JE TO HAJZL AT SEDÍ.

nyxx ( 21. května 2013 17:02 )

Jaký nepřiměřený trest?Zabil přece člověka, navíc tvář neviňátka si opravdu představuji poněkud jinak.

Zobrazit celou diskusi