Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skandální výrok Jandáka: Když se to Putnovi nelíbí, ať emigruje!

Poslanec Jandák se postavil za Miloše Zemana a prohlásil, že literární historik Martin C. Putna může odejít ze země, pokud se mu prezidentovo rozhodnutí nelíbí
Poslanec Jandák se postavil za Miloše Zemana a prohlásil, že literární historik Martin C. Putna může odejít ze země, pokud se mu prezidentovo rozhodnutí nelíbí  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ljš - 
21. května 2013
14:32

Doby, kdy akemici, umělci a obyčejní lidé utíkali ze země, protože jim byla upírána jejich práva a svobody, sice dávno minuly, poslanec ČSSD Jandák je však přivolává zpět. Ve sporu o profesuru literárního historika Martina C. Putny se postavil na stranu Miloše Zemana a renomovaného vědce vyzval k odchodu ze země v případě, že se mu prezidentovo rozhodnutí nelíbí.

Poslanec Jandák se rozhodl hájit Miloše Zemana a ve sporu o prezidentské kompetence se staví na stranu těch, kteří Ústavu vykládají tak, že prezident profesory pouze nejmenuje, ale přímo o nich rozhoduje.

Přestože přiznává, že Martina C. Putnu, ani jeho práci nezná, a připouští, že je možná vynikajícím pedagogem, má podle něj prezident výsostné právo ho nejmenovat. "Pokud se to jemu a podobným lidem nelíbí, nemusí tu být. Mohou odejít, odjet. To je ta výhoda, že dneska může kdokoli kamkoli," šokoval Jandák pro Parlamentní listy.

Podle Jandáka, který svého času působil také jako ministr kultury, dělají Zemanovi kritici z komára velblouda. „Proti panu Putnovi osobně nic nemám, neznám ho, ale myslím si, že tenhle stát má daleko větší problémy, než se zabývat nějakým Putnou. Je mi to putna, že tam není Putna, a bude tam někdo jiný, nebo nebude," dodal.

rechte ( 28. května 2013 07:49 )

Je to rudá hlava vychlastaná.Stalinista. Souhlasím s tripem.

naser ( 27. května 2013 22:14 )

no tyhle dva vychlastany primitivove se fakt hledali. presne takovy politici jaky si cechacci zaslouzej.

hopsicek ( 27. května 2013 22:03 )

To je výstižný názor, tripe.

ghede ( 27. května 2013 17:00 )

V čechách nebude líp,dokud se systémově nezařídí,aby se takoví prochlastanci jako Jandák nedostali do politiky,kde se živí jen přiblblými názory. Takové kecy se můžou líbit jen volební lůze, ale může se stát,že budeme nakonec evropskou lůzou všichni, pokud odsud opravdu nezdrhneme. Kdo tě pak bude živit Jandáku?

trip ( 27. května 2013 12:09 )

napsala mala, ceska, zavistiva, komunisticka nula, co vi, ze nikdy nic nedokaze, a tak radeji bude obhajovat prihlouple vyroky vyzraneho komunistickeho prasopsa s rudymi alkoholickymi skvrnami ve tvari. jako komunisticky herec stal za hovno, jako politik si hraje na komunisticke papalase s prehledem nula, jako clovek stoji za hovno. naprosto zbytecna entita posedla pocitem falesne moci. najednou se vytahuje demokracii a svobodou, vcetne volneho pohybu? myslim, ze tohohle rudeho tlustocha bylo v tomhle vesmiru a v tehle dimenzi uz dost. a politikou komousu je odliv inteligence? asi vedi proc, rozkradaci...

Zobrazit celou diskusi