Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Marek (†29) zemřel na řece Moravě: Kamarádi organizují sbírku pro jeho rodinu

Autor: ljš - 
22. května 2013
05:30

Tatínka jí vzala zrádná řeka Morava a teď se malá Nelinka (1), dcera vodáka Marka Kavaltína (†29), který spolu se svým kamarádem a jeho dcerkou zahynul na výletě na člunu, ocitla jen s maminkou bez prostředků. Markovi přátelé proto nyní organizují sbírku, aby jim pomohli.

Marek byl vášnivý rybář, který vodu miloval a řeku Moravu dobře znal. Přesto se mu stal osudným výlet s kamarádem Zdeňkem a jeho dcerou Vendulkou. Všichni tři zahynuli 1. května poté, co se jejich člun patrně převrátil.

"Před pár dny odešel k vodám Svatého Petra patrona rybářů náš kamarád, přítel, rybář Marek Kvaltín. Byl to také bratr, syn, byl to také otec rodiny. Rozhodli jsme se, jako přátelé Marka a jeho rodiny zřídit účet na podporu jeho družky Simony a dcery Nelinky. Název účtu je Marek 29 a číslo 211527451/0600," vyzývá na facebooku Markův kamarád Libor.

Sympatický Marek byl v rybářské komunitě očividně velmi oblíbený a všem velmi pomáhal. "Markovi bylo 29 let a za svůj krátký a velmi plodný život, udělal velký kus práce pro nás, kteří jsme jej znali. Tímto máme možnost Markovi to, co nám předal, alespoň symbolicky vrátit a pomoci těm, kteří po něm zůstali," vysvětluje Libor celou sbírku.

jiznicechy ( 13. ledna 2015 15:44 )

Nechci se vás nějak dotknout, protože jste se situací jistě obeznámena blíže než my čtenáři, ale ani Vy nemusíte používat tak útočný tón. Netvrdím, že je zde až tak výborný sociální systém, ale je. Nikdo nemusí platit to inkaso z rodičovského příspěvku - máme příspěvek na bydlení. A pak jsou zde i zákonné dávky v hmotné nouzi - doplatek na bydlení (odlišný od příspěvku na bydlení) + příspěvek na živobytí. To by se mělo využít - je to zákonný nárok. A Vy se zase nedivte lidem, kteří už jsou ze sbírek na všechno možné a nemožné zkrátka trochu unaveni. Jinak je to samozřejmě nezáviděníhodná situace, bohužel takových dnes kolem nás je.

krisik22 ( 1. září 2014 11:02 )

Alespoň dětičky dostanou sirotčí...

krisik22 ( 1. září 2014 11:02 )

Jestli neživí děti, sebe uživí. Pokud živí děti, má důchod, dokud nedostudujou.

miceli ( 1. září 2013 23:19 )

Marka jsem znala od malička, hráli jsme se spolu, smáli, chodili do školy... Byl to skvělý kluk a kdysi si přál být rybářem a živit se tím... Až se mu jeho sen splnil, vzala ho voda.... Je všem po něm smutno... Nikdo se nedokáže vžít do situace jeho Simonky a Nellynky... Holky, přejeme Vám všichno spousty jen už krásných a veselých dnů... Máte toho nejúžasnějšího anděla strážného... Hodně štěstí

zelena.karkulka ( 22. května 2013 21:29 )

kdyby byli vzatí,dostala by vdovský důchod,takhle nedostane nic.měli se vzít ,když měli dvě děti

Zobrazit celou diskusi