Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mezinárodní ostuda: Po Zemanově viróze hýbe světem jeho odmítnutí Putny

Autor: ljš - 
21. května 2013
11:01

Zatímco Václava Havla znal a obdivoval od počátku jeho prezidentování celý svět, Miloš Zeman svůj obraz v zahraničních médiích teprve buduje. A nedaří se mu to zrovna nejlépe, i když, jak se říká, špatná reklama, taky reklama. Po v Česku již kultovní viróze, teď hýbe zahraničním tiskem kauza (ne)jmenování Martina C. Putny profesorem.

Americké stanice Fox News a ABC News, renomovaný list Washington Post, britské International Finanancial Times a mnoho dalších informují o sporu Miloše Zemana s českou akademickou obcí, který se rozhořel poté, co prezident odmítl jmenovat profesorem známého literárního historika Martina C. Putnu profesorem.

Všechny zahraniční servery popisují celou kauzu jako šokující a bořící zaběhlé pořádky. Krom Putnova vystupování na podporu gayů připomínají také jeho aktivní podporu Zemanova protikandidáta Karla Schwarzenberga.

Hojně sledovaný americký server ABCNews.com navíc připojuje vskutku barvitý portrét českého prezidenta: "Náruživý kuřák s velmi dobře zdokumentovanou zálibou v alkoholu se svými výroky dostal do titulků zahraničních novin, už když působil jako premiér, palestiského vůdce Jásira Arafata přirovnal například k Adolfu Hitlerovi. Během krátké doby, kdy je osmašedesátiletý Zeman hlavou České republiky, se již stačil stát hvězdou internetu, když přišel opilý na zahájení výstavy korunovačních klenotů."

Jak je vidět, Zeman světu rozhodně putna není.

pavlos67 ( 28. května 2013 04:13 )

Ctu to tady a nestacim se divit..Tak za prve,ten kdo z znal vinarnu Orlik naproti Manesu vi,ze tam Havel chodil chlastat a to i v dobe po 89,kdy se stal bohuzel hlavou statu,samozrejme s ochrankou...A to takovym zpusobem,ze ho museli nekdy vynaset..Za druhy,co se Putny tyka...ten gay by si mel pri sve inteligenci uvedomit,ze byt profesorem v oboru soc. a kultur. antropologie,ktery neexistuje a ktery si snad i sam vymyslel je absolutni nesmysl..Kdyz k tomu pripoctu jeho hystericke excesy,ze je katolicka buzna,tak jako sorry,ale tenhle amoralni blb muze byt nakonec rad,ze je rad a soupat nohama...

till2 ( 22. května 2013 00:13 )

Že si tenhle národ na Hrad zvolil kopii Švejka je jeho problém.Prostě socanská lůza-prezident plebejců.Za M.Z. se stydím

dochtorchocholousek ( 21. května 2013 21:08 )

"Zatímco Václava Havla znal a obdivoval od počátku jeho prezidentování celý svět..." Hmmmm... to mu třeba někde postaví i pomník. Myslím, že velmi nezapomenutelný by mohl být například v Srbsku.

sharp ( 21. května 2013 16:51 )

Vožrala byl i Havel a všichni museli mít k němu úctu. I když si to ten vlastizrádce nezasloužil.

namoroman ( 21. května 2013 15:12 )

Zobrazit celou diskusi