Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie v Turecku: Při pádu balonu zemřeli 2 lidé, desítky zraněných

Autor: ČTK, ljš - 
20. května 2013
13:02

Vyrazili na výlet na známou turistickou atrakci, kde měli z horkovzdušného balonu obdivovat sopky v centru Turecka. Při hrůzné nehodě však dva z nich přišli o život a téměř tři desítky dalších byly zraněny.

Dva lidé člověk dnes přišli o život a 24 dalších utrpělo zranění, když se v centrální části Turecka zřítil horkovzdušný balon. V balonu byli v době havárie hlavně španělští turisté, jediný hlášený mrtvý je z Brazílie. Většina zraněných údajně utrpěla zlomeniny.

Neštěstí se stalo ve chvíli, když se balon vznášel nad sopečnými kužely v oblasti Kapadocie, sdělil turecké televizi starosta města Nevşehir Hasan Ünver.

Většina lidí se zranila jen lehce. Nehodu způsobil střet mezi dvěma horkovzdušnými balony. Ten, který stoupal vzhůru, zavadil ve výšce 300 metrů o koš jiného balonu a protrhl se.

Nebezpečná atrakce

Kapadocie je populárním turistickým cílem, proslulým pozoruhodnými vulkanickými útvary a podzemními kamennými městy. Leží asi 300 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Ankary. Prohlédnout si zdejší krajinu z koše balonu patří k oblíbeným atrakcím. Naposledy tam k nehodě balonu došlo v roce 2009. Tehdy zemřel britský turista.

Před třemi měsíci přitom došlo k podobné tragédii v Egyptě nedaleko turisty velmi oblíbeného Luxoru, kdy při pádu balonu zemřelo 19 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi