Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Číšníka střelil do hlavy a břicha: Nechutnalo mu jídlo!

Autor: Jiří Čada - 
20. května 2013
13:00

Hostu jedné z pelhřimovských restaurací údajně nechutnalo objednané jídlo. Vytasil proto pistoli a dvěma ranami těžce postřelil číšníka (33). Obyvatelé Pelhřimova jsou z této události zděšeni.

K děsivé události došlo v neděli v podvečer v restauraci Hodovna na Kolíbce. Petr N. se hostu snažil vysvětlit, že když objednaný steak na talíři téměř sní, nemůže ho pak vrátit s tím, že mu nechutnal a odmítat zaplatit.

„Ten chlap byl asi notně opilý. Vytáhl poté pistoli a číšníka střelil do hlavy a břicha,“ popsala událost žena ze sousední provozovny. „Prostřelil mu spodní čelist a břicho. Kulka mu vyletěla tváří ven,“ dodala žena.

Policie se zatím k případu pokusu vraždy odmítla vyjádřit. „Mohu jen potvrdit, že k incidentu skutečně došlo a převzali si jeho vyšetřování krajští kriminalisté. Pachatele jsme zadrželi,“ konstatovala stručně krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Video  V pelhřimovské restauraci se střílelo  - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

„Muže s vážným střelným poraněním naše posádka nejprve převezla do pelhřimovské nemocnice a odtud byl posléze transportován na urgentní příjem do českobudějovické nemocnice,“ popsala zásah záchranářů jejich ředitelka Vladislava Fillová.

V pondělí u restaurace Blesk zastihl bratra těžce zraněného číšníka a spolumajitele podniku v jedné osobě Tomáše N. „Brácha je po operaci břicha. Leží na jednotce intenzivní péče. Nic víc nevím. Jedu na policii zda mě k tomu něco řeknou,“ řekl Blesku Tomáš.

Jak se Blesku podařilo zjistit, útočník, jehož bližší identitu policie odmítá sdělit, střílel z nelegálně držené pistole. Těžce zraněného spolumajitele restaurace tento týden čeká rozsáhlá operace spodní čelisti. Podle vedení nemocnice je již mimo ohrožení života.

 

kratinoha ( 25. května 2013 11:56 )

je nekuřácká

dzery ( 20. května 2013 17:40 )

Třeba se chtěl dostat do knihy rekordů.

cinderella1 ( 20. května 2013 17:25 )

Ona to neni ale ve skutecnosti vubec zadna legrace.

floridskeslunicko ( 20. května 2013 15:39 )

On byl tak rozzureny, videl vsechno rude a nerozeznal pracovni pozice. Zakaznici meli velike stesti, ze nemel kulomet.

floridskeslunicko ( 20. května 2013 15:36 )

Zobrazit celou diskusi