Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Atentát na prezidentova švagra: Policie hledala bombu v autě, co za tím je?

Autor: psch, Vlaďka Hradská - 
20. května 2013
11:00

Opravdová hrozba, nebo drsná výhrůžka? V neděli večer zaměstnal policisty a pyrotechniky ve Vimperku anonym, který ohlásil bombu. A ne za ledajakých okolností. Bombu prý umístil do auta prezidentova švagra. Blesk vypátral, co by za tím mohlo být!

V době, kdy už Vimperk pomalu začala zahalovat tma, policisty probral anonymní telefonát. Hlásil, že umístil bombu do automobilu zastupitele Pera Bednarčíka, švagra prezidenta Miloše Zemana.

„Policisté dostali v sedm hodin oznámení od jednoho z obyvatel Vimperka, že mu někdo nahlásil bombu v jeho autě,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

V tu chvíli se dali do práce jak policisté, tak pyrotechnici. Museli evakuovat celý panelák, před kterým stálo Bednarčíkovo auto. Bombu ale nikde nenašli, speciální tým rozpustili v noci.

Co za tím je?

Obyvatelé Vimperka jsou ze zprávy zmatení, zatímco jedna polovina o ničem neví, druhá připouští, že to mohla být pravda. Tak či onak, policisté nic nenašli.

Jak Blesk ve Vimperku zjistil, hrozba by mohla být spojená s Bednarčíkovou politickou aktivitou. Jako zastupitel loboval za zrušení výherních automatů, které si pro sebe ukrajují zrovna ve Vimperku velkou část publika.

Kromě toho, že by oznamovateli mohl být trnem v oku právě prezident Miloš Zeman, případně první dáma, by tedy mohlo být důvodem právě ono zrušení automatů. To by totiž nebyla dobrá zpráva pro gamblery, kterých je ve Vimperku požehnaně.

Video  Policisté ve Vimperku hledají bombu, která je prý v autě bratra první dámy  - Blesk - Vlaďka Hradská
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi