Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrtulníky na Liberecku v akci: Dítě (2) spadlo na Bezdězu, těhotná žena (35) se zřítila ze skály

Vrtulníky záchranné služby dnes měly na Liberecku napilno
Vrtulníky záchranné služby dnes měly na Liberecku napilno  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
19. května 2013
18:34

Helikoptéry záchranné služby měly dnes na Liberecku napilno. Zachraňovaly těhotnou ženu (35), která spadla ze skály, stejně jako dvouleté dítě, které se zřítilo z hradu Bezděz.

Na Liberecku se zřítila ze skály těhotná žena, na hradu Bezděz na Českolipsku pak spadlo ze čtyř metrů dvouleté dítě, v Pertolticích na Liberecku byly při dopravní nehodě zraněny dvě děti a v Rokytnici nad Jizerou na Semilsku havaroval paraglidista.

Zraněný cyklista

Krátce před polednem v Horním Sedle u Hrádku nad Nisou na Liberecku spadla pětatřicetiletá žena ve čtvrtém měsíci těhotenství asi ze čtyřmetrové skály. S poraněním hlavy ji liberecký vrtulník přepravil do liberecké nemocnice. Zhruba v té době havaroval přímo v Hrádku nad Nisou také sedmadvacetiletý cyklista, po nárazu do sloupu utrpěl poranění rukou, nohou a dutiny břišní.

Dítě se zdá v pořádku

Dvouleté dítě na Bezdězu spadlo před 14:00. Podle mluvčí policie Ivany Balákové s největší pravděpodobností jde o nešťastnou náhodu, kdy se holčička vytrhla rodičům a přepadla dolů přes zídku u pokladen. Kastelán hradu Jan Jurečka dnes na hradu nebyl, takovou událost ale za 31 let svého působení na Bezdězu nepamatuje. Navenek dítě vyvázlo bez zranění, ale není jisté, zda neutrpělo vnitřní zranění.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi