Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Horor na dovolené v Egyptě: Dívka (5) se utopila v bazénu

Autor: shp - 
19. května 2013
05:00

Rodina chtěla, aby si užila sluníčka, avšak výlet do Egypta se změnil v tragédii. Britská holčička Chloe Johnson (†5) se začala topit v bazénu letoviska. Nikde nebyl plavčík a otci se ji nepodařilo oživit. Na příjezd záchranky čekali čtyři hodiny.

V egyptském Coral Sea Waterworld Hotelu ve městě Šarm aš-Šajch je několik bazénů, toboganů a prolézaček. Na první pohled se jedná o ráj pro děti. I proto se tam Johnsonovi vydali na dovolenou se svou malou Chole. Netušili, že kdyby se tam dceři mohlo něco stát, nebude nikdo poblíž, kdo by jí pomohl.

Otci se dívku nepodařilo oživit

Když se dívka začala topit, vytáhl ji její otec společně s dalšími dvěma turisty ven z bazénu. Nedýchala. Okamžitě začali s resuscitací, ale malé Chloe už nedokázali pomoci. Nikde poblíž přitom nebyl plavčík, který by měl hlídat každý veřejný bazén.

Ambulance byla u bazénu za 4 hodiny

Tělo utopené Chloe leželo u bazénu čtyři hodiny. Tak dlouho trvalo, než na místo dorazila ambulance. „Jsme tak rozzlobení, rozzlobeni, rozzlobeni a raněni,“ prohlásila babička Chloe April Johnson. Případem se už zabývá nejenom egyptská, ale i britská policie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aksura ( 21. května 2013 21:27 )

aksura ( 21. května 2013 21:26 )

merrylou212 ( 21. května 2013 16:40 )

Nebyli jste u toho, tak nesuďte.

megastar ( 21. května 2013 15:47 )

to je pěkná blbost já tam jezdím pravidelně a vím že ochranka je všude tak že bazazény,tobogány a tdd jsou hlídané není možné aby čekali na sanitku tolik hodin,na tož že v tom to komplexu je i první pomc se vším šudy.At se jedná o cizince tak to nehraje žadnou roli.....kecaj asi v tom bylo ně co jiného ...pokud vím já osobně jsem tam chlastal atddd ,a nebral sem ohled na děti si ce jsou starší ale coddělat,otázka zní kde byli oni v danou chvíli pokud ji tam nechali samotnou což tomu věřím tak dobře jim tak ,na těch zkluzavkách je opravdu fofr pokud se tam sejde více děcek,dospělích pak se nedá říct co se stalo,ale od toho jsou rodiče aby si to ohlídali,není přece možno že jim tam umře dítě a paqk to hodí na ochranku ne bo na celý hotel oni jsou rodiče oni se musí strarat a ne hotel to je blbost a za blbost se platí a oni zaplatili dost tak že by měli stáhnou krovky a jít tak aby je nikdo neslyšel.....

pobus ( 20. května 2013 13:32 )

Mám zkušenosti z četných dovolených s francouzskými turisty - děti odkládají do dětských klubů a vůbec se o ně nestarají. V menším hotelu, kde jsme měli přehled, které dítě ke komu patří, jsme dokonce zažili cca 4letou holčičku, které nasadili rukávky, když byl klub zavřený a nechali jí naprosto samotnou běhat po areálu, rodiče jsme za celý den nepotkali, vylezli až večer a na minidisko si jí fotili, kamerovali a tvářili se jako ti nejlepší rodiče na světě Chudinka měla hluboké spáleniny na zádech, jak jí celou dovolenou nikdo ani nenamazal To je západní výchova dětí - hlavně aby moc neotravovaly, pochybuji, že v Anglii to bude jiné, dle kamarádek, co jezdili hlídat děti. Nafrkají si 4kousky a od 2měsíců je hodí na krk au-pair a jedinou dobu, kdy se jim věnují, je nějaká společenská událost My si hlídáme i 10leté dítě, které je plavecky opravdu zdatné a plave od 4let, bez dozoru ho v bazénu či na tobogánech nenecháme, stát se může cokoliv. Absolutně nevěřím, že dítě bylo pod hladinou chviličku, to by nebylo mrtvé. Nechali jí tam svému osudu! A celkem nechápu, proč nezavolali hotelového lékaře, v hotelu je to běžná záležitost, pochybuji, že by tam nebyl. Myslím, že se jen snaží omluvit svou evidentní chybu.

Zobrazit celou diskusi