Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilý a zfetovaný řidič zabil motorkáře: Na silnici nesměl on ani jeho auto!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archív Blesk)
Autor: ČTK, lm, Jiří Čada - 
18. května 2013
14:14

Třiadvacetiletý motocyklista zemřel po srážce s osobním autem řízeným opilým řidičem v pátek večer na Žďársku. Spolujezdkyně (16) motorkáře utrpěla při nehodě těžká zranění. Viník měl navíc pozitivní test na drogy.

Řidič motocyklu svým zraněním po převozu do nemocnice v Brně podlehl. Těžké zranění utrpěla i jeho šestnáctiletá spolujezdkyně, podle policie život dívky není ohrožen. Nehoda se stala na silnici mezi Tasovem a Osovou Bítýškou. Řidič auta, který zraněn nebyl, jel pod vlivem alkoholu a drogy. Ještě k tomu neměl na silnici co dělat, měl totiž uložený zákaz řízení.

Nehoda se stala na křižovatce kolem 20:30. Jednatřicetiletý řidič z Brněnska jel v autě Opel Vectra od obce Ruda k Velké Bíteši. „Zatím z neznámých důvodů řidič osobního automobilu Opel Vectra nedal na křižovatce projíždějícímu motocyklu přednost,“ informovala Blesk mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

U řidiče auta naměřili policisté přes jedno promile alkoholu v dechu. Orientační test byl pozitivní na cannabis. U řidiče motocyklu nebylo možné na místě provést dechovou zkoušku na alkohol kvůli jeho zraněním. Policisté dále zjistili, že řidič auta má zákaz řízení. Auto, v němž jel, mělo jiné registrační značky a nemá ani zákonné pojištění. Případ převzali kriminalisté a zahájili trestní řízení.

V letošním roce se jedná na Vysočině o sedmnáctou dopravní nehodu s tragickými následky.

minaaa ( 22. května 2013 18:30 )

*** debilní bez mozku, při takových článcích je mi asi nejvíce zle..... *** zfetovanej a ožralej, to on tam měl chcípnout a ne mladý motorkář. Jenže takový mají štěestí, sama jsem motorkářka srdcem i duší a je mi do breku.... Zavřít ho aspon na 15 let, pro výstrahu,,, potom by si to určitě pár jich rozmyslelo

wimr ( 19. května 2013 09:20 )

já si myslím, že vesnický kluci nejsou takový prasata jako bylo tohle, navíc je nejhorší to, že ten hajzl nebude nijak potrstán, bude si chodit na svobodě, pak dostane tři roky a na půlku půjde domů, kdyby ho zavřeli hned teď a pustili za dvacet let, ostatní by si dali majzla,

marie60 ( 18. května 2013 17:01 )

marie60 ( 18. května 2013 17:00 )

Co jste bumbal? To děvče jelo s tím motorkářem a ne s tím ožralou v autě .

moiaza ( 18. května 2013 16:28 )

V naší vesnici podobní "řidiči" jezdí už pár let. A myslíte si, že to někoho zajímá. Zatím se nic nestálo, nikoho nezabili. Zatím! A policie? Nevzpomínám kdy naposled do naší obce zavítali. To dříve spatřím ducha svatého, než policii.

Zobrazit celou diskusi