Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozsáhlá policejní šťára: Jenom na magistrále chytli 8 zfetovaných a 8 opilých řidičů

Autor: aja - 
16. května 2013
19:22

Na opilé a zfetované řidiče, na taxikáře, hledané osoby, stejně jako pátrání po kradených věcech v bazarech se zaměřila středeční pražská policejní megaakce.

Odpolední prohledávání ubytoven a bazarů vystřídalo uzavření magistrály a jedna dechová zkouška střídala druhou. Akce, která končila až v pozdních nočních hodinách, se zúčastnilo na sto dvacet mužů zákona. Ze vzduchu je podporoval vrtulník.

Blesk sledoval tříhodinovou akci na magistrále, která byla za Nuselským mostem směrem z centra zúžena na jeden jízdní pruh. Po celé délce uzavírky policisté stahovali vytipovaná vozidla ke kontrole.

„Určitě mi takové akce nevadí, já žádný problém při kontrole neočekávám,“ řekl Blesku Tomáš Sítek (44). „Akorát hrozně pospíchám do práce, takže se mi to dneska moc nehodí,“ dodal s úsměvem.

„Je to kravina,“ řekl naopak mladý řidič, který ale se svým tvrzením nechtěl být veřejně spojován. Dobře zorganizovaná kontrola přitom způsobovala jen minimální zdržení provozu vytížené dopravní tepny.

Video  Policejní akce v Praze  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

„Policisté zkontrolovali téměř 900 osob, 600 vozidel, 24 živnostenských provozoven a 9 ubytovacích zařízení. Zadrželi jsme 8 řidičů pod vlivem drog, 8 pod vlivem alkoholu, vypátrali 6 celostátně hledaných osob, projednali 160 přestupků a uložili pokuty za téměř 70 tisíc korun.

Při kontrolách bazarů a zastaváren policisté zajistili odcizené věci jako například mobilní telefon iPhone a 3 horská kola,“ shrnul akci policejní mluvčí Jan Daněk.

mortis69 ( 17. května 2013 14:14 )

To si nesmíš zas tak brát Pražák,jako takovej je diagnóza

civavalinda ( 17. května 2013 06:26 )

a kdo chyta ty fetaky dole na Smichove a na Vaclavaku co???

mortis69 ( 17. května 2013 05:40 )

No.Řidič nejsem,ale dva roky jsem jezdil,jako druhej na tlakovce.To,co jsem viděl na našich silnicích,je hrůza,běs a arogance Dneska sednout za volant střízlivej je asi síla

cinderella1 ( 17. května 2013 01:16 )

slusny ulovek!

Zobrazit celou diskusi