Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krádež diamantů za 200 milionů korun: Ukradl je kouzelník!

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
16. května 2013
12:19

Přišel, vystupoval sebevědomě a při prohlížení diamantů vyměnil drahé kameny za téměř bezcenné zirkony. Muž, který vystupoval pod falešným jménem Konstantin Lebekin, zmizel jak pára nad hrncem a od té doby po něm není ani stopy.

Zručný zloděj, který hovořil rusky, ošálil zaměstnance Diamonds International Corporation a ukradl diamanty v hodnotě 200 milionů korun. Ke zcizení došlo v červenci 2011 a policie stále nemá pořádnou stopu. Podle majitele okradené společnosti Luboše Říhy pověst firmy krádeží nijak neutrpěla.

Okradl nás kouzelník

Jak krádež proběhla, Říha detailně popsal. „Došlo k tomu, že kameny nebyly zabalené - byly to veliké kameny od pěti karátů nahoru, unikátní, nejlepší barvy, nejlepší čistoty. Ten člověk, co si je u nás objednal, tak chtěl diamanty fyzicky vidět, zkontrolovat si je. No a k záměně došlo až ve finální fázi. Byla to výměna à la skořápky, možná jsme se stali obětí kouzelníka,“ řekl serveru idnes.cz.

Nevěří, že se kameny najdou

„Když se najdou, ušetří mi to peníze. Ale moc tomu nevěřím. Ten člověk nebyl sólový hráč, bylo to připravené. Pokud se však někdy kameny najdou, tak je dostanou jejich majitelé. Část kamenů byla pojištěná, část nikoliv. A já jen můžu kvitovat, že mi členové burzy zachovali důvěru i přes tuto záležitost," dodal Říha.

cinderella1 ( 16. května 2013 16:13 )

ivuska1 ( 16. května 2013 15:18 )

10% nalezne ???? Jenom blbec by je vratil ! Jenze poskozeni jsou tak chtivi a lakotni, ze vyplati pouze 10% , tak zrejme nebudou mit nic

ivuska1 ( 16. května 2013 15:14 )

luckypunch ( 16. května 2013 13:52 )

Takových kouzelníků je plná republika. Bém, Janoušek, Rath atd. Mají super číslo, jak nechat zmizet peníze náš všech...

Zobrazit celou diskusi