Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyděrače s obušky a pálkou zatklo policejní komando! Soud je pak propustil

Autor: Ondřej Požár - 
15. května 2013
16:23

VIDEO: Poničením staršího auta mladé majitelky (24) začalo vydírání živnostníka (28) z Brněnska, který v lednu v Pohořelicích udělal na voze VW Golf škodu za 15 tisícovek. Tři vyděrači, vyzbrojení nožem, teleskopickými obušky a baseballovou pálkou, po něm však později chtěli 70 tisíc korun!

Vydíraný muž, obviněný z poškození cizí věci, byl ochotný způsobenou škodu uhradit. O to víc ho v dubnu překvapili dva svalovci v audi. Na vymožení náhrady škody si je patrně najala majitelka auta.

Mladíci, kteří prý tráví volný čas v posilovnách, ho pod záminkou zakázky pro jeho firmu zavlekli do auta a s nožem přiloženým k tělu po něm chtěli 70 tisíc korun za poškozené auto.

Hrozili mu zmlácením

„Pak mu telefonovali a posílali výhrůžné zprávy, v nichž mu hrozili újmou na těle a poničením majetku, když nezaplatí. Měl z nich strach, proto zavolal policii,“ upřesnil šéf policie Brno-venkov Jaromír Novotný.

A minulý týden v úterý přijel na schůzku s vyděrači do Žabčic vybavený záznamovou technikou a penězi. „Když jeden z vyděračů zjistil, že jde o nastražené peníze, rozbil mu baseballovou pálkou okno u auta,“ řekl Novotný.

Video Šéf policie mluví o vyděračích - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Vzápětí zadržela tři prchající pachatele zásahová jednotka. „Dva 26letí muži a jejich o čtyři roky mladší kumpán byli totiž vyzbrojeni i teleskopickými obušky. A při zatýkání si mysleli, že po nich jde obětí najatá bezpečnostní agentura,“ uvedl policista.

Hrozí jim až osm let vězení

Komando při zadržení vyděračů, kterým hrozí až osm let vězení, použilo i tzv. elektrický taser, jímž na několik vteřin ochromilo jednoho z podezřelých. Dva starší pachatelé jsou bez práce, třetí mladík (22) studuje vysokou školu.

Kriminalisté podle Novotného navrhli vzít trojici obviněných do vazby. „Soudce tomu ale nevyhověl, takže budou stíhaní na svobodě,“ posteskl si šéf policistů na Brněnsku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jahodove_ticho ( 15. května 2013 20:30 )

Co s tim soudcem? Poslat na něj tři gumy s basebalovejma pálkama, ať ví jaké to je...debiI!

hofihofi ( 15. května 2013 18:36 )

Soudce u nas si muze delat co chce. V tom je hacek, ale sz se muze odvolat.

wrunx ( 15. května 2013 17:44 )

Pokdu soudce nevyhoví návrhu na vazbu (který tedy není vyloženě id!otský), měl by převzít osobní zodpovědnost za další skutky zadržených. Jestli si magoři na někoho znovu vyšlápnou, měl by si poškozený milého pána soudce podat.

demiro ( 15. května 2013 17:44 )

Ten soudce je stejný syčák, jako ti vyděrači, ta naše justice je pořád prodejná d.ěvka.

Zobrazit celou diskusi