Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena zachraňuje kočky: Ve dvoupokojovém bytě jich má 80!

Autor: Ivana Žáková - 
14. května 2013
06:29

Život zachraňuje zmrzačeným a nemocným kočkám už roky laborantka Miroslava Kocurová (45) z Bohumína. Ve dvoupokojovém bytě žije s 80 kočkami, kterým pomohla.

Za život jí může poděkovat i třínohé roční kotě, kterému dala jméno Lily plyšová.

Kotě téměř umlátil majitel restaurace, ze spárů násilníka vyrval Lily až vymahač dluhů. „Jednoho dne se objevil ve dveřích vymahač dluhů. V ruce držel kotě ve zbídačeném stavu. Majitel restaurace v Orlové do něj tak kopal, až mu zpřelámal nožku. Tu mělo zkroucenou pod sebe,“ vylíčila Blesku krutý osud kotěte Kocurová.

Přišla o nohu

A protože má každou kočku pojmenovanou, i týrané kotě dostalo jméno. „Začala jsem jí říkat Lily plyšová, protože se pořád mazlila a byla jako živý plyšák,“ prozradila kočičí máma. S pomocí veterinářů se Lily uzdravila. I když měla zmrzačenou nožku mnohem delší než ostatní, dováděla jako zdravé kotě.

„A právě kvůli její přílišné aktivitě se Lily stala noha přítěží. Pořád ji měla zraněnou a zanícenou, až jsme nohu nakonec museli nechat amputovat, aby se netrápila,“ popsala příběh kotěte Kocurová. O Lily se po operaci stará nová majitelka a dobrovolná pracovnice v kočičím útulku Irena Krombergerová (50). „Bylo mi ji líto, prostě mě její příběh vzal za srdce a Lily i potřebovala klid.“

vandape ( 14. května 2013 17:47 )

Špatně zařazeno - Původně jsem reagovala na komentář níže, kde někdo psal, že paní bere peníze od důvěřivých lidiček a takto se přiživuje.

vandape ( 14. května 2013 17:39 )

Hned na začátku článku je psáno, že p.Kocurová je laborantka. Takže pracuje 8 hod., po práci ji čeká krmení, rozdání léků a úklid po kočičkách. Je-li třeba (a často je akutně, vzhledem k tomu, odkud kočky do útulku přišly) jede s kočkama na veterinu na ošetření.Útulek má transparentní účet a je pod veterinární kontrolou.Když se do útulku dostanou zubožené, hladové a zraněné kočky, práce je stále dost. Pokud se tímto chcete obohatit, můžete přijet pomoct. Paní Kocurovou znám osobně, v útulku jsem byla a mám odtamtud kočku.Stačí zadat do google nebo na FB Kočky Bohumín. Ostatně tam paní jednou popisovala celý svůj den od rána 4:30 hod.Závidět není co.

baronessa ( 14. května 2013 17:20 )

prosím tě, o co ti vlastně jde? Závidíš jí ty kočky nebo co jí teda závidíš?

baronessa ( 14. května 2013 17:19 )

kdyby Blesk nezveřejnil jenom něco, ale především zásadní informace, byl by klid. Jenomže v bulváru se nedá serióznost očekávat. Paní Kocurové přeju hodně sil v boji s lidskou blbostí.

pajdulka ( 14. května 2013 16:29 )

a ještě něco, nekouří a tak cigára nekupuje :P

Zobrazit celou diskusi