Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otec dvojčat přepadl benzínku: Nechal se zastřelit schválně!

Autor: iža - 
13. května 2013
16:29

Hornický předák a otec dvojčat (7) Marián K.(+32) z Petrovic u Karviné se v Česku dosud nevídaným způsobem rozhodl skoncovat se životem. Přepadl s nožem čerpadláře a strážníka vyprovokoval k tomu, aby ho zastřelil.

K tragédii došlo 15. ledna na benzínce v Karviné-Ráji. Kriminalisté  potvrdili, že muž skutečně nepřišel na pumpu loupit, ale na čerpadláře (44) útočil nožem proto, aby ho policie mohla zastřelit. Jak Blesk zjistil, Marián K. takto neobvykle řešil vleklou rodinnou krizi. Několik hodin před smrtí dokonce poslal rodinné přítelkyni SMS, že ho žena s jejich dvojčátky opouští.

„Napsal, že už je to definitivní konec. Než odjel, tak ještě s noži ohrožoval doma rodinu. Nebyl to zlý člověk, hodně pracovitý, ale když se napil, byl útočný. Ženě nadával i před dětmi a s nožem už vyhrožoval vícekrát,“ prozradila Blesku kamarádka. Také podle sousedů se z domu často ozývaly hádky a policisté tam zasahovali už vícekrát. Jako Damoklův meč visely nad horníkem také starosti s rodinným domkem, který draze koupil. Dům byl ve špatném stavu, dřel na něm a vzal si i hypotéku.

Zastřelte mě!

Marián K. měl v sobě alkohol i drogy, když pumpaře přepadnul. Řekl mu, že zemře a ať zavolá na tísňovou linku. Když přijela na benzínku městská policie, stále ohrožoval čerpadláře nožem a hrozil, že ho rozkuchá. „Ten ležel za pultem a volal o pomoc. Útok vůči němu stupňoval také bodáním nožem,“ uvedla policistka Gabriela Holčáková. V obavě o život pumpaře jeden ze strážníků vystřelil. Ze tří výstřelů dva zasáhly útočníka do břicha.

rumovapalice ( 13. května 2013 18:30 )

asi ne, když se vožral, tak řval na manželku a strkal do ní(ptáka)

rumovapalice ( 13. května 2013 18:27 )

já mislím, že ho strážník měl střelit hlavně do pr.dele

merlina29 ( 13. května 2013 17:41 )

Nabízí se říct,že ho snad ani nebyla škoda....

jerry ( 13. května 2013 16:34 )

Ještě že máme tak akceschopné, statečné a odhodlané měšťáky. Kdyby přijeli jen o hodinku dvě déle, možná by tou kudlou čerpadláře pořezal.

Zobrazit celou diskusi