Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nadlidi poslanci fronty na korunovační klenoty stát nemusí: Jsme víc než ostatní, myslí si Benda

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: psch - 
13. května 2013
15:35

Od prohlídky korunovačních klenotů dělí "obyčejné" návštěvníky pětihodinová fronta. Naši poslanci se však obyčejní necítí. Čekat nemusí. Někteří vezmou celou rodinu. Politický spratek Marek Benda dokonce bez studu a pokory říká, že jsou něco víc než my ostatní. „Je logické, že Sněmovna má jiné postavení než všichni občané," pronesl.

Jednou za pět let, desetitisíce návštěvníků, fronty na pět hodin. Právě tyto činitele jsou společné pro výstavu českých korunovačních klenotů. A když lidé nestihnou do 12 hodin projít branou Pražského hradu, mají smůlu.

Tohle ale neplatí pro české zákonodárce. Ani pětihodinová fronta, natož otvírací doba. „Je logické, že Sněmovna má jiné postavení než všichni občané," řekl poslanec a šéf klubu ODS Marek Benda pro TV Barrandov.

Návštěvy pro poslance mimo „otvíračku“

Na Hradě je to jako ve školní jídelně. Každý totiž jistě zažil dlouhé fronty a netrpělivě čekal s prázdným žaludkem na svoji porci jídla. A přednost měli samozřejmě učitelé. Čeští zákonodárci jsou pro návštěvníky přesně takovými učiteli.

„Budou vyhrazeny čtyři dny, kdy po uzavření výstavy pro veřejnost budou moci členové vlády, poslanci, senátoři a diplomaté vidět korunovační klenoty,“ řekla pro TÝDEN mluvčí Hradu Hana Burianová.

Jsou pro a vezmou rodiny

Poslancům to ale vůbec nevadí. Naopak. Proč by přeci měli ve frontách čekat? A proč by měli čekat jejich rodinní příslušníci nebo kamarádi? Poslanci jsou přeci něco víc než Franta Omáčka. „Velmi ráda bych té příležitosti využila ani ne tak kvůli sobě, jako spíš kvůli dětem,“ přiznala pro TV Barrandov vicepremiérka Karolína Peake.

petr3007 ( 17. května 2013 19:45 )

bez pardonu jsou to hajzlove!!!

6010 ( 15. května 2013 08:04 )

Tohoto protekčního parchanta nemohu ani vidět.Práva studoval podvodně, když z jeho hlavy vypadl nějaký zákon, tak to byl paskvil, od pohledu to je hňup.Nechápu, že mu dávají takový prostor, ale je to zřejmě díky jeho tatíčkovi.Pryč s ním!

henes ( 13. května 2013 20:34 )

 Benda je parazit,to máš pravdu,táta aby se v hrobě obracel.Kolik parazitů ale ve vládě je??

sores ( 13. května 2013 20:02 )

Velká škoda, že si ty recenze d.obytek Benda nepřečtě!! Je to namyšlený parazit a dělá ostudu celému Česku. Ještě nepřeskočil, dojde na něj taky,hnusák.

bjutifl ( 13. května 2013 19:57 )

Ty seš těžkej magor A zřejmě žiješ někde v Prd/eli zakopaný, jinak bys věděl, že rozhodně nejen českých politiků. Všude mají politici dík svýmu postavení výhody oproti běžným občanům. Ale jinde to ty občany tak nes/ere. Tohle je zkrátka těžký čecháčkovství s kterým se jinde nesetkáš.

Zobrazit celou diskusi