Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Dvanáctiletý chlapec ubodal vlastní sestru (†8)!

Leilu Flower (†8) ubodal její vlastní bratr
Leilu Flower (†8) ubodal její vlastní bratr  (Autor: Reprofoto TV 5 KPIX/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp, ČTK - 
13. května 2013
08:03

Policii tahal celou dobu za nos. Byl to ale dvanáctiletý chlapec, který ve skutečnosti ubodal svou o čtyři roky mladší sestru Leilu Flower v americkém Valley Springs. Policie ho už zatkla.

Jde o nečekané rozuzlení případu, který přitáhl pozornost místního tisku a spustil rozsáhlé pátrání po neznámém pachateli. Policisté původně pátrali po ozbrojeném vetřelci, který měl údajně 27. dubna zabít osmiletou Leilu Fowler. Opírali se přitom o výpověď jejího o čtyři roky staršího bratra, který byl jako jediný přítomný v domě, když byla Leila ubodána. O víkendu ale úřad šerifa v okrsku Calaveras vydal prohlášení, podle nějž policie zadržela bratra coby hlavního podezřelého.

Byla zabita, když byla sama doma s bratrem

„Strávili jsme více než 2000 hodin vyšetřováním, abychom rodině Leily Fowler poskytli odpovědi týkající se její smrti,“ řekl na tiskové konferenci po zadržení chlapce šerif Gary Kuntz. Leila byla zabita, když byla sama doma se svým bratrem, jehož jméno nebylo zveřejněno. Rodinný dům stojí ve Valley Springs, venkovském městě u paty pohoří Sierra Nevada jihovýchodně od San Franciska.

Bratr tvrdil, že do domu vnikl vetřelec

Bratr policii vypověděl, že viděl, jak z domu prchá nějaký muž a krátce poté našel svou sestru pobodanou. Zavolal rodičům a ti uvědomili policii. Dívka svým zraněným později v nemocnici podlehla. Policie zahájila pátrání dům od domu a hledala stopy po neznámém útočníkovi. Vyšetřování zahrnovalo i každodenní cestu dívky školním autobusem či její školu. Co nakonec obrátilo pozornost policistů k jejímu bratrovi, šerif Kuntz neupřesnil s odvoláním na to, že vyšetřování nadále pokračuje.

nyxx ( 13. května 2013 09:34 )

Přesně tak, děje se to všude, ale tady pár zamindrákovaných jedinců zase bude nadávat na Ameriku, přestože tam nikdy nebyli.Víc lidí, daleko větší stát, tím pádem víc zločinů, to je prostě úměra.

aronak ( 13. května 2013 09:03 )

Amerika - náš vzor. To se tedy máme co učit. Malým dětem dávají k 6tým narozeninám nabité funkční pistole, osmiletý ubodá vlastní sestru. A k tomu dostanou ještě plno počítačových her, ve kterých se zabíjí, to aby měly děti dobrou přípravu. A když vyrostou, tak jdou do armády a svoje nabyté zkušenosti zkoušejí na zhraničních misích.

majka60 ( 13. května 2013 09:01 )

...právě, že se tohle stává i zde, tak jsem měla obavu, jestli se to zas u nás nestalo.Z toho až mrazí.

majka60 ( 13. května 2013 08:59 )

  ... o těch agresivních hrách na PC už mluvili psychologové, že mají vliv na děcka. Na někoho taková hra hodně působí a pak něco provede i v reálu.Někteří lidi to však odmítají.

Zobrazit celou diskusi